E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda dalgalı gün---

Piyasalarda dalgalı gün

Piyasalarda dalgalı gün
02 Mart 2016 - 16:34 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

Hafta başından itibaren piyasalarda oluşan iyimserlik havası, bugün yerini kar satışlarına bırakmış görünüyor. ABD ekonomik verilerinin son dönemde beklentilerin üzerinde gelmesi, hem ABD tarafında hem küresel piyasalardaki durgunluk belirtilerini bir süreliğine ortadan kaldırdı. Bu verilere bugün ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği datası da eklendi. Beklentilerin üzerinden gelen verilerin ardından artık gözler Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak.

ABD'de ADP Özel Sektör İstihdamı Şubat'ta: 214 Bin Kişi (Beklenti:+190,000 Önceki:+205,000)

ABD'de "Süper Salı"nın galibi Trump ve Clinton…

ABD'de başkanlık yarışı için kritik öneme sahip 'Süper Salı' seçimlerinde Demokrat Parti'den Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'den de Donald Trump'ın ismi öne çıktı.

ABD'nin 11 eyaletinde milyonlarca Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti üyesi sandığa gidip ABD Başkanlığı için hangi adayın yarışmasını istediklerini seçti.

Alabama, Georgia, Tennessee ve Virginia eyaletleri hem Clinton'ın hem de Trump'ın sandıktan birinci çıktığı eyaletler oldu.

Cumhuriyetçi Trump, Texas ve Oklahoma'yı rakibi Ted Cruz'a kaptırdı. Marc Rubio da Minnesota'yı kazandı.

Draghi Teşvikleri Gözden Geçireceğini Belirtti...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ağırlaşan ekonomik riskler ve beklenenden daha zayıf enflasyon ortamında parasal teşvikleri gözden geçireceklerini ve euro bölgesinde fiyatları yukarı çekmek için gerekli tüm araçları kulalnmaya hazır olduklarını tekrarladı. ECB'nin 10 Mart tarihinde açıklanacak faiz kararı öncesi, Avrupa Parlamentosu'na 1 Mart tarihli bir mektup gönderen Draghi, bankanın 1.5 trilyon euro seviyesindeki teşvik programını gözden geçireceklerini ve muhtemelen yeniden değerlendireceklerini belirtti.

Fitch, Çin'in Son Hamlesi İçin Uyardı...

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Çin Merkez Bankası'nın önceki gün bankaların zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan indirmesi ve Ocak ayındakirekor kredi büyümesi bileşiminin, yetkililerin büyümede kredi faktörünü daha fazla kullanma yönündeki bir politika değişikliği ihtimalini arttırdığnı belirtti.

Kuroda'ya Göre Enflasyon Toparlanıyor...

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, enflasyon trendinin iyileşmekte olduğunu söyledi. Kuroda, bankanın kendisinin hesapladığı taze gıda ve enerji maliyetlerini kapsamayan fiyat endeksinin, son iki yıldır pozitif alanda bulunduğunu ve %1'in üzerine doğru hareket ettiğini belirtti.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)