E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda dalgalı görünüm hakim---

Piyasalarda dalgalı görünüm hakim

Piyasalarda dalgalı görünüm hakim
26 Ağustos 2021 - 09:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Haftaya güç kazanımıyla başlayan risk iştahındaki toparlanma eğilimi ivme kaybederken, Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Powell’ın yarın yapacağı konuşma gündemin ön sıralarındaki yerini koruyor. Son haftalarda düşüş eğiliminin izlendiği ABD’deki işsizlik başvuruları bugün yakından izlenecek olup, istihdam piyasasındaki görünüm ile ilgili fikir verecektir. Salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları ana gündemi oluşturmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – GSYH 2021/2Ç Önem: Yüksek 

15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Hafta içerisinde pozitif bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. Piyasalar Fed Başkanı Powell’ın yarınki konuşmasına odaklanırken, ekonomik veri akışları da yakından izleniyor. BIST-100 Endeksi dün yurt dışına kıyasla negatif ayrışarak günü %0,86 oranında bir düşüşle 1.453,30 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,38 – 8,39 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,38’li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Mayıs ve haziran aylarının ardından son iki haftalık süreçte de 1.465 – 1.470 direnç bölgesini test eden ancak bu bölge üzerinde tutunma sağlayamayan BIST-100 Endeksi’nde dün satıcılı bir fiyatlama etkili oldu. Endekste 1.430 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama kısa vadede güçlü destek konumunda olup, ortalama altındaki kapanışlarda teknik görünümündeki zayıflamanın derinleştiği ve satış baskısının artış kaydettiği görülebilir. Bu durumda geri dönüşte %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.419 ile 1.400 seviyeleri gündeme gelebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.470 direncini yakından izlemeye devam ediyoruz. Yükselişlerin güç kazanabilmesi ve 1.500’lü seviyelerin gündeme gelebilmesi için bu seviye üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğu görüşümüzü koruyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 26/08/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

Avrupa Yatırım Holding ve Halkbank sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)