E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda dalgalı bir fiyatlama ve gündem bekleniyor---

Piyasalarda dalgalı bir fiyatlama ve gündem bekleniyor

Piyasalarda dalgalı bir fiyatlama ve gündem bekleniyor
09 Aralık 2021 - 08:23 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan "Dalgalı ama sadece seans içinde" başlıklı günlük bültende küresel piyasalar inceleniyor.

Omikron korona virüs varyantının ekonomik etkisine ilişkin endişelerin azaldığı, ABD enflasyon verileri öncesinde temkinliğin arttığı , petrol ve Avustralya doları gibi diğer risk varlıklarını sınırlı alanda hareket ettiği ve genel anlamda kendi içinde dalgalı bir güne başlıyoruz. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.5 artarak iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, Nikkei ve S&P 500 vadeli işlemleri primlerini yaptıktan sonra sabit kaldılar. ABD doları endeksi 96.029'da, Sterlin, daha sıkı Kovid-19 kurallarının açıklanmasıyla 1,316usd ile bir yılın en düşük seviyesinde, Altın 1.783 usd /ons seviyesinde yatay, Euro/usd ise 1.1333 dolardan yine zayıf
seviyelerden işlem görmeye devam ediyor.

Omikron ile ilişkili manşet riski çok yüksek, kafa karıştırıcı ve gün içi hareketleri oldukça değişken hale getiriyor. BioNTech ve Pfizer , Kovid-19 aşılarının üç aşamalı bir kürünün testlerde Omikron varyantını nötralize edebildiğini söylerken, Piyasalar Omikron'un ilk korkulandan daha az şiddetli olduğunu öne süren diğer ön verilerle de toparlandı, ancak İngiltere'de Omikron'un yayılmasını engellemek için daha sert kısıtlamalar yürürlüğe kondu. Piyasa’ya etkisi doğal olarak nötr’dü. İyileşme haberleri gelirken İngiltere'nin tedbirinin kalıcı ya da uzun süreli olması beklenmiyordu. Makro ekonomi açısından ise; Omikron varyantının ortaya çıkması ve varyantın ekonomiye etkileri konusunda daha fazla bilgi sahibi olunması ihtiyacı nedeniyle İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz artırımını bu ay yapmak yerine gelecek yılın başlarına bırakması beklentisi güçlendi.

Brezilya Merkez Bankası(COPOM), üst üste yedinci toplantısında da faiz oranında artışa gitti. COPOM, gösterge konumundaki Selic faiz oranı beklentiler doğrultusunda 150 baz puan artırılarak yüzde 7,75'ten yüzde 9,25'e çıkarıldı. Global piyasaların odak noktasında ABD’de yarın açıklanacak olan enflasyon verileri ve gelecek haftaki FED toplantısından faiz artırım zamanlamasına yönelik öngörü almak var, sonrası zaten Noel tatili. Fed'in daralma hızında bir ivme, neredeyse önceden tahmin edilen bir sonuç olarak görülüyor. Ancak güçlü bir rakam, gelecek yıl ikinci çeyrekte bir artış beklentilerini artırabilir. 

Fed fon vadeli işlemleri, önümüzdeki Mayıs için fiyatlandırmaya geçtiler. Çarşamba günü iki yıllık Hazine getirileri, %0,7140 ile Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün ise günü %0.69'te sabit kaldılar ve Çarşamba günü 4.6 baz puanlık bir sıçramanın ardından 10 yıllık getiriler %1.53'de kaldı. Genel beklentilerin üzerinde veriler gelse de , yıllık manşet ABD enflasyonunun
geçen ay %6,8'e ulaşması bekleniyor.

Bugünün gündeminde ise ; Almanya ticaret rakamları ve cari denge , ABD'de ise; işsizlik başvuruları ve toptan stoklar verilerini takip edeceğiz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)