E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda bugün neler fiyatlanacak?---

Piyasalarda bugün neler fiyatlanacak?

Piyasalarda bugün neler fiyatlanacak?
15 Kasım 2021 - 08:27 borsagundem.com

Konut satışları ve bütçe rakamları izlenecek

Haftanın ilk günü yurt içinde konut satışları ve bütçe rakamları izlenecek. Yurt dışında ise öne çıkan bir veri bulunmuyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Antony Blinken ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Kuzey Kore'nin tamamen nükleer silahlardan arındırılması için Japonya, ABD ve Güney Kore arasında üçlü yakın iş birliği yapılmasının gerekli olduğu ifade edildi.

Çin'de sanayi üretimi Ekim ayında piyasalara sürpriz yaptı. Sanayi üretimi Ekim ayında beklentilerden daha hızlı bir büyüme gösterdi.

Japon ekonomisi, Kovid-19 vakalarında artışın tüketici güvenini geriletmesinin, tedarik zincirlerindeki aksaklıkların ihracatı ve işletmelerin harcama planlarını vurmasının etkisi ile, 3'ncü çeyrekte beklentilerin üzerinde daraldı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Çin'in gayrimenkul sektöründe sıkıntıların global bir şoku tetiklemesinin muhtemel olmadığını söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, yüksek enflasyonun gelecek birkaç ay daha devam etmesini beklediğini ve Fed'in büyük olasılıkla geçici olan bu yüksek enflasyona aşırı reaksiyon vermemesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Hırvatistan'ın kredi notunu yükseltti.

Çin, Avrupa Birliği’nin uyguladığı düzenleyici tedbirler ve yabancı işletmelere çıkardığı ticari zorluklar ile dünya tedarik zincirine zarar verebileceği uyarısında bulundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi, günün yurt içinde açıklanacak ilk verisi olacak (09.55). Tüketici Güven Endeksi Ekim ayında 48,84 seviyesine kadar inmişti.

Haftanın ilk günü Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ve ücretli çalışanların istatistikleri verileri gelecek (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi rakamlarını açıklayacak (11.00). Merkezi Yönetim bütçesi Eylül ayında 23,6 milyar TL, faiz dışı denge 9,48 milyar TL açık vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti MKYK toplantısına katılacak (14.00).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'a resmi ziyaretinde Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da çok öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi için açıklanacak ticaret verileri takip edilecek (13.00).

ABD'de günün tek verisi New York Fed İmalat Endeksi olacak. Endeks Ekim ayında 19,8 puan olmuştu (16.30).

Avrupa Birliği(AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.  

Mia Teknoloji'inin halka arzı bugün başladı

 

Dolar, haftaya 10 liranın üzerinde başladı

 

Altında teknik öne çıkıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)