E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bugün hareketlilik olabilir---

Piyasalarda bugün hareketlilik olabilir

Piyasalarda bugün hareketlilik olabilir
07 Ocak 2015 - 08:45 borsagundem.com

​Küresel piyasaların genelinde Yunanistan endişeleri devam ederken petrolün dikiş tutmaz düşüşü de sürüyor

''DİKİŞ TUTMAYAN, TUTUNAN VE TUTUNAMAYANLAR..
Önceki günkü sert Avrupa ve ABD kapanışına rağmen dün güne alıcılı bir açılış yaptıktan sonra eksiye dönen BIST100 endeksinde en düşük 85.574 puan seviyesi test edildi. Özellikle ikinci seansta Hazine ihalelerine güçlü talebin 2.günündeki ihalelerde de devam etmesi ve beklentilerin altında kalan ABD verileri sonrası yükselişin hızlanması ile BIST100 günü, bankacılık sektörü önderliğinde, %0,52 primle 86.909 puandan tamamladı, işlem hacmi 4,4 milyar TL..

Dün Avrupa önceki güne kıyasla sınırlı da olsa düşüşü 3.güne taşırken ABD’de de %0,8 civarı eksiler ile düşüş 5.günde devam etti. Bu sabah ABD vadeliler %0,2 civarı artıda. EM para birimlerinde hafif değer kayıpları var, DolarTL ise 2,33 sınırında.. BIST100 güne satıcılı bir açılış yapabilir. 85,500 ve 84,500 seviyelerini destek olarak tutmaya devam ediyoruz, yükseliş denemelerinde ise 87,000 ilk direnç seviyesi olarak kalmaya devam ediyor..

Küresel piyasaların genelinde Yunanistan endişeleri devam ederken petrolün dikiş tutmaz düşüşü de sürmekte.. ABD tipi petrolün önceki gün 50 doların altını test etmesinin ardından dün de brent petrol yüzde 4'ün üzerinde değer kaybı ile 51 dolar/varil seviyesi altına düşüş hareketini devam ettirdi.. ABD ve Avrupa'da enerji şirketleri değer kaybeden petrole paralel değer kaybederken bir yandan da endişe ortamı ABD ve Avrupa tahvil faizlerini aşağılara çekiyor..

Euro Bölgesi'ne yardım planları, borç saç traşları ile bağlanılmaya çalışılan Yunanistan ve yanında petrol dikiş tutmaz bir görünüm arz ederken bu gelişmelerden olumsuz etkilenen Avrupa ve ABD'ye rağmen, yurt içinde ise hala düşen petrol hikayesinin etkileri, enflasyonda düşüş, başarılı hazine ihaleleri gibi ek nedenlerle de iyimserlik ve tutunma hatta yükseliş çabası devam ediyor.. Ancak bu hafta oldukça kritik, özellikle bugün Avrupa'da açıklanacak TÜFE rakamı ve ardından FED tutanaklarıyla.. Euro bölgesinde TÜFE'nin aylık bazda yüzde 0,01 düşüş kaydetmesi bekleniyor ki bu durum 22 Ocak'ta ECB'den teşvik beklentilerini uyarabilir, ancak yine de Yunanistan'ın durumu da bir muamma, ayrıca Draghi tahvil alım programına başlanacağını duyursa bile daha önce örneklerini yaşadığımız üzere detayları bu toplantıda da vermeyebilir, bu da beklenti içindeki piyasaları pek de tatmin etmeyebilir.. Ayrıca akşam açıklanacak FED tutanaklarında göreceğimiz detaylar da son derece mühim ve yurt içi piyasalarda (TCMB'nin de en önemli risk olarak FED'i gördüğü biliniyor) yön konusunda etkili olabilir.. Yani kısacası içeride ve dışarıda bugün hareketlilik artabilir..

Ve son olarak da Rusya diyelim.. 16-17 Aralık'ta yaşanan piyasa çalkantısını son günlerde pek konuşmuyor olsak da dün Rusya'nın CDS'leri hem düşen petrol fiyatları hem de politika faizinde indirim endişeleri ile 6 yılın zirvesini gördü.. Bugün her ne kadar Rusya borsası kapalı olsa da Rusya'da yeni bir sarsıntıdan hala ilk etkileneceklerden biriyiz, özellikle kur üzerinden. Bu nedenle bir piyasa sarsıntısının daha etkilerinin kalıcılığı için daha derin analizlere ihtiyaç olduğunu düşünsek de Rusya'nın yükselen CDS'lerini de akılda tutmakta ve takip etmekte yarar görüyoruz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)