E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda bugün---

Piyasalarda bugün

Piyasalarda bugün
03 Şubat 2011 - 09:36 borsagundem.com

Doş piyasalara bağlı olarak IMKB-100 endeksinin bugüne yatay başlaması bekleniyor

ABD borsalarının yataydaki kapanışlarına karşılık sabah itibarıyla Asya Pasifik borsaları ile vadeli borsaların güne zayıf başlangıç yapmaları nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne yatayda başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Ocak ayı ADP özel sektör istihdam datasının beklentilerden daha iyi gelmesine karşılık Aralık ayı verisinin 297.000'den 247.000'e düşürülerek revize edilmesi ve karışık gelen 4.çeyrek bilançolar ABD borsalarının dünü yatayda kapanışlar yapmasına neden oldu. Bu kapsamda, dünkü önemli bilançolar arasında yer alan Aflac, Broadcom, Boston Scientific, Whirlpool beklentilerden kötü sonuçlar ortaya koyarken, Time Warner, Visa, Yum!Brands tahminlerden daha iyi mali tablo açıklamalarında bulundu. Mısır'da Devlet Başkanı Mübarek yanlılarının göstericilerin üzerine saldırmasıyla çıkan olayların ülkede ve bölgede gerilimi daha fazla artırması, petrol fiyatlarının yükselişini sürdürmesine yol açarken, S&P'nin İrlanda'nın kredi notunu düşürmesi ise euro/dolar paritesinin 1.3860'dan 1.3810'a inmesine neden oldu. Asya'da pek çok ülkede yeni yıl (Lunar New Year) nedeniyle başta Çin olmak üzere borsaların kapalı olmasına karşılık açık olan ülkelerin Mısır'daki gelişmeler ve şirket karlılıklarının beklentileri karşılamaması nedenleriyle hafif satıcılı seyrediyor.
Öngörülerimize paralel şekilde kısa vadeli yükselişini sürdüren IMKB-100 endeksinin bugün saat 10:00'da açıklanacak enflasyon verilerindeki pozitif tahminler doğrultusunda bu hareketine devam edeceğini tahmin ediyoruz. Şayet TÜFE beklentiler doğrultusunda 0.29% gelirse yıllık bazda TÜFE 4.78%'e gerileyecektir ve bu çerçevede gösterge bileşik faizlerde 8.0%'in altını tekrar test edecektir. Günün ilerleyen saatlerinde ise, Euro Bölgesi'ndeki perakende satışlar, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı (değişiklik beklenmiyor ve bu nedenle piyasaya etkisi nötr), ABD'deki haftalık işsizlik maaş başvuruları, fabrika siparişleri, ISM hizmet endeksi gibi veriler takip edilecektir. Datalara ilişkin beklentilerin karışık olması nedeniyle günün ikinci yarısında nispeten yatayda bir seans yaşanacağını düşünüyoruz. ABD bilançolarından ise, özellikle Merck, Dow Chemical ve Mastercard'ın sonuçları izlenmelidir.
Destekler: 64.700 - 64.000 - 63.500 - 62.500, Dirençler: 65.500 - 66.400
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ANSGR, BIMAS 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)