E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPiyasalarda bankacılık krizi endişesi!---

Piyasalarda bankacılık krizi endişesi!

Piyasalarda bankacılık krizi endişesi!
03 Ekim 2022 - 06:25 borsagundem.com

İsviçre merkezli yatırım bankası Credit Suisse ve Alman yatırım bankası Deutsche Bank hisselerinin düşmesi sonrası finansal piyasalar için oluşabilecek riskler endişe yaratırken, yeni bir bankacılık krizi olasılığı tartışılmaya başlandı.


1,5 trilyon dolar varlık yöneten Credit Suisse’in hisseleri Şubat 2021’de 14,90 dolar düzeyindeyken, ekim itibariyle 3,90 dolara kadar gerilemiş durumda. Bankanın 14 yıllık CDS’leri Eylül 2022 itibariyle Lehman Brothers’ın çöktüğü 2008 yılından bu yana en yüksek düzeye ulaştı.

Deutsche Bank hisseleri de 2008 krizi sonrası yükseldiği 45 Euro zirvelerinden 7,65 Euro’ya kadar gerilemiş durumda.

Fed toplantısında gündem maddesi olacak

Credit Suisse CEO’su Ulrich KoernerBankanın çok kritik bir anda olduğunu” söylerken, bazı piyasa takipçileri Avrupa’da önemli bir yatırım bankasının çok zorda olduğuna dair güvenilir kaynaklardan duyumlar aldıklarını öne sürüyor. Koerner yeniden yapılanma hazırlığındaki bankanın bilançosunun güçlü durumda olduğunu da söyledi.

İki banka da “sistemik olarak önemli finansal kurumlar” (SIFI) kategorisinde yani “too big to fail” (batmak için çok büyük) bankalar arasında. Birçok gözlemci tarafından 2009 finansal krizinin sembolü haline gelen ‘Lehman Brothers’ın çöküş dönemine benzetilen Avrupa bankalarının durumunun ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin 3 Ekim’de gerçekleşecek kapalı yönetim kurulu toplantısında ana gündemlerden biri olması bekleniyor. (Dünya)

Fed’in ihtiyacı: Yatırımcıların para kaybetmesi

Fed kanadında ilk kez yüzde 5 telaffuz edildi

Dünya Bankası: Avrupa'da resesyon riski artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ03 Ekim 2022 15:11

    Bizim bankalara nazar değmesin hepsi de taş gibi.bizim bankalar yıllarca kriz yiye yi krize karşı bağışıklandık artık bizim bankalar kriz de olsa bir şey olmaz çünkü dolar bazında dünyanın en ucuz banka hisseleri bizde işlem görmektedir.

  • Bik03 Ekim 2022 07:32

    Bireysel olarak da riski azalmak için portföyü çeşitlendirmek gerekiyor.

  • Mucise Reis : )03 Ekim 2022 08:35

    Hala goldaş kuyumculukda bekleyenler var :D hisse duman oldu. Tek kağt daima risk. tek yatırım alanı daima risk. Biraz hisse sepetli.. biraz vadeli hesap, biraz vadelia altınbiraz kripto, vb. vb. yani her alanla ilgilenmene gerke yok. bazı alanları alırsın garantidir beklersin. Ve nakte ihtiyacın olduğunda iyi yapmışım oh be dersin... hisse çıkınca tüh bee slak gibi neden hisse almadın dersin .. Sepet budur :D tek kağıtta hayali sprkulatore kızarken, sepet yapanlar kendilerine kızar hep :D