E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda ayı öldü, boğa çok yaşa!---

Piyasalarda ayı öldü, boğa çok yaşa!

Piyasalarda ayı öldü, boğa çok yaşa!
20 Ağustos 2020 - 12:45 borsagundem.com

Salı günü S&P 500’ün 19 Şubat’taki rekorunu geçmesi için çok küçük bir farka ihtiyaç vardı ve boğa piyasası doğrulandı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Çok büyük bir gelişme kaydetmesine gerek kalmadan, S&P 500 endeksi Salı günü resmi olarak ayı piyasası sınırlarından çıkarak yeni bir boğa piyasasına merhaba dedi.

Hisse piyasası, bir önceki aya göre %22,6 artış gösteren ve neredeyse yıllık 1,5 milyon doların altına yerleşen konut piyasasının yardımını gördü.

Barclays Investment Bank’tan Blerina Uruci ve Pooja Sriram, bu yeni rallinin ardında üç önemli etkenin yer aldığını söyledi. Bunlar bastırılmış talebin dönüşü, tarihin en düşük seviyesindeki mortgage faiz oranları ve insanların banliyölere taşınma isteği. Ancak “bastırılmış talep yüksek ihtimalle karşılanmayacak ve bu yüzden ilerleyen aylarda iki haneleri yükselişler sürdürülebilir olmayacak.”

“Yine de” diyor ikili, “görüşümüze göre hareket seyri yukarı yönlü olacak ve düşük faizlerin ve banliyölere talebin ilerleyen aylarda piyasaları yükselteceğini bekliyoruz.”

Bu hafta perakendecilere ağır bir yük getiren kazanç takvimi de ABD tüketicisinin gücünden bahsetmedi.

2020’nin gözde hisselerinden olan Home Depot, son çeyrek satışlarında ve karında %23 ve %25’lik artış yaşadı ve analistlerin tahminlerinin üzerine çıktı. Bu esnada Walmart e-ticaret faaliyetlerinin bir önceki yıla göre ikiye katlandığını bildirdi ve son otuz yıldaki en yüksek kazancı açıkladı. 

Piyasaların gücü yine de, mega kap teknoloji şirketlerinden ve teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerden sağlandı. Amazon hisseleri, şirketin altı şehirde 3,500 teknolojik ve kurumsal işe alım yapacağını ve ofislerini genişletmek için 1,4 milyar dolar harcayacağını açıkladıktan sonra hızla arttı. Netflix ve Google’ın ana ortağı Alphabet de dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Bu da tüm zamanların bir başka rekoruydu. Küçük kap Russell 2000 ise 1,569’la kapatarak %1,0 düşüş gösterdi.

Ancak piyasanın geneli nihayet zorlu zamanları geride bıraktı. S&P 500 19 Şubat’taki rekorunun üzerine çıkarak 3,389 seviyesine yükseldi. Bu olay ABD piyasaları için, 23 Mart’ta yaşanan dip seviyelerinden sonra, boğa piyasasının resmi olarak başladığını bildirdi.

Boğa piyasasının geleceği

CFRA’nın ABD baş yatırım stratejisti Sam Stovall, “Marathon’daki ulak gibi, boğa piyasaları da böyle bir iyileşme noktasına ulaştıktan ortalama 2,5 ay sonra genellikle yorgun düşer” dedi. Ancak hisseler yükselişlerine devam ederken, ortalama düşüşler %8’de kalarak mütevazı seyreder.

Bu durum gerçekleşse bile, sonucunda yaşanacak olan tırmanışın önemli destek alacağını düşünmek için birçok sebep var. 

LPL Financial’ın yatırım stratejisti Jeffrey Buchbinder, “ilerleyen çeyrekler için yapılan tahminler önceki seanslardaki kazanç açıklamalarıyla düşüş gösterdi” dedi. “Bu çeyrek, S&P 500’ün gelecek 12 aydaki kazanç tahminlerinde %1,4 artış gösterdi.” Bu da Corporate America’nın desteğini yansıtıyor.

“Bu çok büyük bir olay gibi görünmese de ve 2021’in ilk dönemlerine kadar olumlu kazanç büyümesi göremeyebilecek olsak da, bu cesaret verici gelişme üçüncü ve dördüncü çeyrekler için yapılan tahminlerin çok düşük olma ihtimalini artırıyor.”

Kısa vadede, e-ticaret hisselerinde ve yapay zeka şirketlerindeki potansiyel düşüşler piyasaların derin bir nefes alması halinde yaşanacak ve yeni yatırımcıların uzun vadeli hedefler yakalamasını sağlayacak.

Ancak Wall Street uzmanları 2020’nin bazı hisselerinin hala gidecek yolu olduğunu düşünüyor, inançlarına göre henüz tavana ulaşmayan hisseler var.

Fon yöneticileri "Boğa piyasası" dedi

 

Boğa piyasasının yolu likidite artışı

 

Boğalar için zafer yılı geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)