E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda aşı fiyatlaması sürüyor---

Piyasalarda aşı fiyatlaması sürüyor

Piyasalarda aşı fiyatlaması sürüyor
02 Aralık 2020 - 09:26 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yatay başlaması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında da güçlendi ve 1,325 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi ise 29.9 milyar TL olarak gerçekleşti.

Küresel hisse piyasalarında açıklanan imalat PMI verilerine rağmen aşı fiyatlaması devam etti ve endeksler yükseliş kaydetti. Avrupa’da imalat PMI verileri zayıflamaya işaret ederken, ABD’de ise özellikle istihdam tarafındaki daralma, hem FED hem de mali teşvik beklentilerini artırdı. Bu açıdan bugün açıklanacak olan ADP istihdam raporu ve Cuma günkü tarımdışı istihdam raporu önemli olacak.

ABD Dolarında değer kaybı sürerken, Euro/Dolar paritesi 1.20 seviyesini de aşarak 1.25 seviyesini gündeme getirdi. Emtia tarafında petrol piyasası açısından OPEC toplantısı yakından izlenmelidir.

BIST-100 endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede sert dalgalanan endekste 1,325 üzerinde kapanışı önemli buluyoruz,

1,350 seviyesi direnç iken 1,310 seviyesini ise destek olarak izliyoruz.

Kısa vadede fiyatlamalarda ayrışma devam ediyor

Borsaları yükselten iki önemli faktör

 

BİST'te 1340 puan direnç seviyesi olarak izlenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)