E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda aşağı yönlü risk ve baskı unsurları---

Piyasalarda aşağı yönlü risk ve baskı unsurları

Piyasalarda aşağı yönlü risk ve baskı unsurları
05 Mayıs 2021 - 09:22 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşılama çalışmalarındaki hız kazanımı ve ekonomik görünümde kaydedilen iyileşme son dönemde küresel risk iştahını desteklerken, bu durum aynı zamanda enflasyon kaynaklı endişeleri de gündemde tutuyor. Enflasyonist endişeler ve merkez bankalarının daha erken sıkılaşmaya gideceğine ilişkin değerlendirmeler aşağı yönlü risk ve baskı oluşturuyor. ABD Hazine Bakanı Yellen'ın faiz artışına ilişkin açıklamaları da dün fiyatlamalar üzerinde etkili oldu.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:15 ABD - ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

17:00 ABD - ISM Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Haftaya olumlu bir seyirle başlayan küresel hisse piyasalarında enflasyon kaynaklı endişelerin etkisiyle dün düzeltme hareketleri etkili oldu. Yurt dışında teknoloji hisseleri öncülüğünde satıcılı bir seyir kaydedilirken, son dönemde toparlanmanın görüldüğü BIST-100 Endeksi dün günü %0,34'lük düşüşle 1.416,25 puandan tamamladı. ABD borsaları dün Nasdaq öncülüğünde satıcılı bir seyir kaydederken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Japonya ve Çin borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken, diğer borsalarda karışık bir görünüm hâkim. Endeks kapanışında 8,30 - 8,31 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,32'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün açılıştan sonra kısa vadede ilk güçlü direnç seviyesi olarak izlediğimiz 1.423 seviyesinin üzerindeki rakamları test etti. Gün boyunca bu seviyenin üzerinde tutunmaya çalışan endekste kapanışa yakın yurtdışındaki negatif görünümün etkisi ile satışlar sertleşti ve endeks böylece ilk güçlü direnç olarak izlediğimiz seviyenin altında kapanmış oldu. Bugün 1.405 seviyesinin altında izleyeceğimiz ilk önemli destek 1.396 olmaya devam ediyor. Buranın altına sarkılması satışların çok daha sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle burası kısa vade için referans seviyemiz olacak. Yukarıda ise 1.423 takip ettiğimiz ilk güçlü direnç olmaya devam ederken bu seviyenin altında kalındığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 05/05/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)