E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara kötü veri-iyi bilanço desteği---

Piyasalara kötü veri-iyi bilanço desteği

Piyasalara kötü veri-iyi bilanço desteği
16 Temmuz 2013 - 09:16 borsagundem.com

Küresel piyasalarda geçen hafta Fed Başkanı Bernanke'nin parasal genişlemeyi destekleyici açıklamalarının ardından pozitif hava arttı

Küresel piyasalarda geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin parasal genişlemeyi destekleyici açıklamalarının ardından makroekonomik verilerin zayıf gelmesiyle pozitif hava etkisini artırırken, şirket karlarının beklentileri aşmasıyla New York borsasında üst üste üçüncü iş gününde de rekor kırıldı.
ABD'de Dow Jones endeksi, dün perakende satışlar verisinin beklentilerin altında kalmasına rağmen Citigroup'un, iyi gelen şirket bilançoları serisini devam ettirmesi ile günü yüzde 0,13 oranında yükselişle tamamlarken kapanış rekorunu 15.484 puana geliştirdi. Dow Jones endeksinin gün içinde gördüğü en yüksek seviye rekoru 22 Mayıs'ta gördüğü 15.542 puan seviyesinde bulunuyor. Analistler, yarın Bernanke'nin Temsilciler Meclisi'nde yapacağı sunumun piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, teknik olarak Dow Jones endeksinin 15.580 seviyesinin güçlü direnç konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda orta ve uzun vadede 16.500 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.
Avrupa tarafında da genel olarak iyimser bir havanın etkili olduğu görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,27 oranında artışla 8.235 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,61, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,63 oranında değer kazandı. Avrupa hisse senedi piyasalarında bugün açıklanacak Euro Bölgesi dış ticaret istatistikleri ve haziran ayı enflasyon verileri ile Almanya'da açıklanacak ZEW güven endeksi takip edilecek.
Yurt içinde ise döviz piyasasındaki yüksek volatilite ve tahvil-bono piyasasında yükseliş eğilimi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları ile frenlendi. Başçı yaptığı yazılı açıklamada, finansal istikrarın korunması için gereken adımların atılacağını belirterek, ilk PPK toplantısında faiz koridorunun genişletilmesinin gündeme alınabileceğini kaydetti.
Açıklamanın ardından dolar/TL 1,95'in üzerinden 1,93 seviyelerine gerilerken, faizlerde de önemli oranda düşüşler görüldü. Döviz piyasasında dizginlenen volatilite ve düşen faizlerin etkisiyle banka hisselerinde görülen güçlü alışlarla BİST 100 endeksi günü yüzde 3,12 oranında yükselişle 76.000 puanın üzerinde tamamladı.
Bugün yurt içinde Hazine'nin düzenleyeceği tahvil ihracı ile yurt dışında açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini belirten analistler, endeksin teknik olarak 77.000 seviyesinin güçlü direnç konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda kısa vadeli bir yükseliş trendinden bahsedilebileceğini ve 80.000 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, TCMB, mayıs ayı özel sektörün sağladığı dış borcu
12.00 Avro bölgesi, haziran ayı TÜFE
12.00 Avro bölgesi, mayıs ayı dış ticaret dengesi
12.00 Almanya, temmuz ayı ZEW güven endeksi
15.30 ABD, haziran ayı TÜFE
16.15 ABD, haziran ayı sanayi üretimi
16.15 ABD, haziran ayı kapasite kullanım oranı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)