E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalara kârlar ve veriler yön verdi---

Piyasalara kârlar ve veriler yön verdi

Piyasalara kârlar ve veriler yön verdi
26 Temmuz 2013 - 17:56 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, şirket kârları ve ekonomik verilerden yön buldu

ABD hisse senetleri, yatırımcıların şirket kar rakamlarına ve ABD'de tüketici güveninin arttığını gösteren veriye ağırlık vermeleriyle birlikte yükseldi. Yen, tüketici fiyatlarının 2008'den bu yana en hızlı artışını göstermesinin, teşviklerin artırılması gerektiği görüşünü zayıflatmasının ardından değer kazandı. Emtia grubu, Çin'in imalat sektöründe firmalardanpasitelerini azaltmalarını istemelerinin ardından düştü.
Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 10:16'da, yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu ve bir ayı aşkın sürenin ilk haftalık kaybına yöneldi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde yüzde 0.1 geriledi. Japonya para birimi yüzde 1.2 yükselerek, 98.12 seviyesine geldi ve bu haftaki kazancını yüzde 2.6'ya çıkardı. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, bakırdaki yüzde 2.5'lik düşüş ve Batı Teksas petrolünün son bir ayın en hızlı düşüşünü göstermeye yönlenmesinin ardından yüzde 0.6 geriledi.
ABD'de tüketici güveni endeksi, yüzde 84.1'den 85.1'e yükseldi ve beklenenden daha iyi çıktı. Japonya'da gıda hariç tüketici fiyatları Haziran ayında, Başbakan Shinzo Abe'nin politikalarının yeni zayıflatması ve enerji maliyetlerindeki artışın etkisi ile, yüzde 0.4 yükselerek, ekonomistlerin tahmininden daha hızlı arttı. Çin hükümeti, çelikten kağıt imalatında 1.400'den fazla firmaya yıl sonuna kadar üretim kapasitelerini düşürmelerini istedi.
Kopenhag'da Nordea Bank AB şef döviz stratejisti Niels Christensen, "Japonya'da enflasyon verisi beklenenden biraz daha yukarıda çıktı ve bu veri, ilave parasal gevşeme beklentilerini azalttı ve yenin yükselmesine neden oldu" dedi.
S&P 500 Endeksi, dört hafta art arda yükseldikten sonra, bu hafta şu ana dek yüzde 0.5 düştü. Gösterge endeks bu ay yüzde 4.8 kazanca yöneldi. Endeks Haziran ayında, ekonomik verilerin Fed'i halen aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltmaya yöneltebileceği endişesiyle 7 ay üst üste yükseldikten sonra düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)