E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalara 'füze' düştü---

Piyasalara 'füze' düştü

Piyasalara 'füze' düştü
03 Eylül 2013 - 13:33 borsagundem.com

Ortadoğu'da tansiyonun artabileceği endişesiyle dolar/TL yükselişe geçti

Akdeniz'de füze denemeleri yapıldığı haberi ile piyasalar yeniden sarsıldı. Güne yüzde 0,41 oranında yükselişle başlayan BİST 100 endeksi, öğlene doğru Akdeniz'de füze atıldığı haberleri ile bir anda satışa döndü. İlk seansın bitimine 40 dakika kala gelen satışlarla BİST 100 yüzde 1 civarında eksiye dönerken, dolar/TL kurunda da yükseliş yaşandı. Dolar/TL kurundaki yükseliş şu sıralar 2,0496 seviyelerinde son bulmuş görünüyor. Ancak uzmanlar piyasalarda Suriye tedirginliğinin sıcaklığını koruduğu yorumunu yapıyor.
Avrupa borsalarında da sabah saatlerinde hafif alıcılı başlayan açılış sonrası paralel hareketle satış ağırlıklı işlemler görülüyor. Borsaların satışa döndüğü saatlerde aynı anda altının ons fiyatında da yukarı hareketler görüldü. 1.387 dolar seviyelerinde seyreden altının onsu, ani yükselişle tekrar 1.400 seviyelerine yöneldi. Altının ons fiyatı haberin yazıldığı sırada 1.394 dolar seviyelerinde bulunuyor. Piyasalar saat 17:00'da açıklanacak ABD'de Temmuz ayı inşaat harcamaları verisini bekliyor.
Piyasaların yönünü değiştiren füze iddialarına ilişkin detaylar ise şöyle:
RIA Novosti ajansının haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, radarlarca tespit edilen "nesne"lerin Akdeniz'in orta bölgelerinden TSİ 09.16'da fırlatıldığını ve Rusya'nın güneyindeki Armavir kentindeki erken uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, batılı devletlerin Suriye'ye olası bir müdahale hazırlığında olduğu sırada yaşanan gelişme konusunda Devlet Başkanı Putin'i de bilgilendirdiği belirtildi.
"İSRAİL FÜZE TEST ETTİ"
İsrail medyasında çıkan haberlerde, İsrail Savunma Bakanlığı'nın, Rusya'nın tespit ettiği "nesne"lerin İsrail'in Akdeniz'de test ettiği füzeler olduğunu açıkladığı yer aldı.
Reuters'ın haberine göre ise İsrail, söz konusu denemeyi ABD ile ortak yaptığını açıkladı.
İsrail Ordu Sözcüsü tarafından daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in Doğu Akdeniz'de füze atıldığına dair bilgisi olmadığı ifade edilmişti.
DENİZ DÜŞTÜ
Şam'daki kaynakların RIA'ya verdiği bilgiye göre balistik sonradan füze olduğu anlaşılan "nesne"ler denize düştü. Dünyayı heyecanlandıran haberin ardından Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, kentte herhangi bir füze saldırısı ya da patlama belirtisi olmadığı bildirilmişti.
Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Lübnan televizyonu El Manar'a konuşan bir Suriyeli güvenlik kaynağı da Suriye radarlarının, ülke topraklarına düşen herhangi bir füze tespit etmediğini söylemişti.
ABD: BİZ GÖNDERMEDIK
Doğu Akdeniz'deki balistik "nesne" haberi, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, Akdeniz'de Suriye yakınlarına savaş gemilerini gönderen ABD'yi eleştirmesinin ardından geldi.
CBS News'a konuşan ABD'li bir yetkili ise Amerikan uçak ya da gemilerinden Akdeniz'de füze atılmadığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yanlış anons03 Eylül 2013 16:33

    o nesne füze değil yaramazın biri akdeniz sapan atmış

  • hacı03 Eylül 2013 15:27

    tayyip Erdoğan ekonomiyi batırdı şimdi suriyeye yaslanarak üstünü örtmeye çalışıyor

  • capulcu03 Eylül 2013 13:56

    Türkiyenin paraya ihtiyaci var,bu cok acik...isler hic de iyi gitmiyor ve dolayisiyla bu durum finansal piyasalarda tedirginlige(para cikisi var) yol aciyor ...bu durumu örtmek icin de simdi suriye olaylari kullanilioyr..dünde gezi olaylari bahane ediliyordu... kral ciplak ve herbirseyi meydanda halbuki...