E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Çin Komünist Parti kongresine odaklandı---

Piyasalar Çin Komünist Parti kongresine odaklandı

Piyasalar Çin Komünist Parti kongresine odaklandı
18 Ekim 2017 - 09:13 borsagundem.com

Küresel piyasalar Çin'de Komünist Parti'nin kongresinde açıklanacak olan bilgilere göre yön belirlemek için beklemede kaldı

Asya piyasalarında yatırımcılar Çin Komünist Partisi kongresinde gündeme gelebilecek politikalara odaklanırken bölge borsaları son dönemdeki kazanımlarına tutundu. Para birimleri ise dar aralıkta seyrediyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in beş yılda bir yapılan Komünist Parti kongresinde gücünü daha da artıracağı tahmin ediliyor. Xi farklı konulara değindiği kongrenin açılış konuşmasında kaynakların dağılımında piyasaların temel karar vericilerden biri olmasına imkan verileceğini söyledi. Yatırımcılar kongreyi gelecek beş yılda ortaya çıkabilecek ekonomi ve finans politikalarının ipuçları açısından izlerken, bundan önceki kongreler bu konularda pek ayrıntı gelmeyebileceğini de gösteriyor. Çin'deki lokomotif şirketleri izleyen CSI300 endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Shanghai bileşik endeksi yüzde 0.3 artıda bulunuyor. Asya ülkelerinden son dönemde gelen veriler ise yatırımcılarda küresel büyümenin sağlıklı şekilde sürdüğü şeklindeki kanıyı canlı tutarken, bu durum ülke borsalarına da destek oluyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  yüzde 0.1 yükselişle 2007 sonundan bu yana gördüğü en yüksek düzeye yakın seyrederken, Japonya'nın Nikkei endeksi art arda 12. seansta da artıda seyrediyor.

DÖVİZ

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanlığına para politikasında sıkılaştırma yanlısı bir isim atayabilme ihtimalini değerlendirmesiyle birlikte kaydettiği kazanımları koruyor. Dolar endeksi Cuma günü gördüğü iki buçuk haftanın dip seviyesi olan 92.749'dan toparlanmayı sürdürerek bugün 93.475'te bulunuyor. Endeks dün 93.729'a kadar çıkmıştı. Fed'in bu yılki üçüncü faiz artırımını Aralık ayında yapmasını bekleyen yatırımcılar Fed Başkanı Janet Yellen'in görev süresinin Şubat ayında dolmasının ardından merkez bankasının başına kimin geçeceğine odaklandı. Fed başkanlığı için beş adayı değerlendiren Trump, konuya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre kararını Kasım başında yapacağı Asya seyahatinden önce verecek. Dolar, bu hafta adaylar arasında Standford Üniversitesi'nde görevli ekonomi profesörü John Taylor'ın adının öne çıkmasından destek buldu. Kurallara dayalı para politikası yanlısı olarak bilinen Taylor'ın kendi adını taşıyan kurala göre ABD'de faizlerin şu anki yüzde 1-1.25 aralığından çok daha yüksek olması gerekiyor. Bunu göz önüne alan yatırımcılar Taylor'un başkanlığında faizlerin şu anda öngörülene kıyasla daha hızlı artabileceğine yönelik pozisyon alıyorlar.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarındaki gerilemeye ve Ortadoğu'da artan gerilimin arzı sınırlayabileceği endişesiyle yükseldi. İşlemciler Irak'ta merkezi yönetim ile özerk Kürt yönetimi arasındaki mücadelenin yanı sıra ABD ile İran arasında artan gerilime dikkat çektiler. Ayrıca Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre ABD'de ham petrol stokları 13 Ekim haftasında 7.1 milyon varil azalarak 461.4 milyon varile indi. Resmi petrol stok verileri ise bugün açıklanacak.

ALTIN

Altın fiyatları bir haftanın dip seviyesinden yönünü yukarı çevirirken, ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed başkanlığına para politikasında sıkılaştırma yanlısı bir isim getirme ihtimali fiyatlarda baskı yaratıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,281.31 dolar ile bir haftanın dip seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 artıda 1,286.11 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)