E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara büyüme uyarısı!---

Piyasalara büyüme uyarısı!

Piyasalara büyüme uyarısı!
03 Eylül 2013 - 15:46 borsagundem.com

OECD, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke piyasaları yavaşlayan büyüme trendiyle karşı karşıya olduğunu belirtti

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) küresel ekonomik görünüme ilişkin yaptığı değerlendirmede, gelişmiş piyasalarda ılımlı toparlanma kaydedildiği ancak küresel büyümenin hala yavaş ve risklerin kalıcı olduğu belirtildi. OECD tarafından yayımlanan raporda, ana gelişmiş ekonomilerdeki toparlanma hızının yılın ikinci çeyreğinde gelişme kaydedeceği belirtilirken, büyümenin yılın ikinci yarısında benzer bir oranda muhafaza edilmesinin beklendiği bildirildi.
ABD YÜZDE 1,7 BÜYÜR
OECD, ABD'nin bu yıl yüzde 1,7 oranında, Çin'in yüzde 7,4 oranında, Japonya'nın yüzde 1,6 oranında büyümesini beklerken, bir tek İtalya ekonomisinin yüzde 1,8 daralacağını öngörüyor. Büyüme'nin Japonya, İngiltere ve Kuzey Amerika'da umut verici oranlarda devam ettiği aktarılan raporda, gelişmiş ekonomilerin yeniden büyüyeceği ama bazı gelişen ekonomilerin yavaşlayacağı kaydedildi. Raporda, bazı ana gelişen piyasalarda da yavaşlamanın gözlendiği ifade edilirken, özellikle büyük cari açıkları olan bu ülkelerin, ortaya çıkan diğer bir takım zorluklarla karşı karşıya kalmasının ön plana çıktığı vurgulandı.
TOPARLANMA SAĞLAM TEMELLERE OTURMADI
OECD ekonomilerinin büyümelerindeki ivme iyileşme kaydetse de sürdürülebilir bir toparlanmanın henüz sağlam temellere oturmadığı ve önemli risklerin kalıcı olduğu kaydedilen raporda, "OECD ülkelerinde talebi desteklemeye devam edilmeli ve geleneksel olmayan para politikaları da dahil olmak üzere, riskler minimize edilmeli. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülke piyasaları yavaşlayan büyüme trendiyle karşı karşıya. Bu nedenle, büyümeyi canlandırıcı reformlar, küresel ekonominin yeniden dengelenmesi ve istihdam yaratmak için yapısal engellerin azaltılması hayati önem taşıyor" değerlendirmeleri yapıldı.
JAPONYA İYİLEŞME KAYDETTİ
ABD'nin, keskin mali konsolidasyonlardaki dalgalanmaya karşın toparlanmaya devam ettiğine işaret edilen OECD raporunda, şu tespitlere yer verildi: "Japonya ekonomisi daha genişlemeci politikalar çerçevesinde yılın ilk yarısında iyileşme kaydetti. Tüketici güveni, Japonya'da sağlıklı seviyelere geldi ancak son gelişmelere rağmen Euro Bölgesi'nde hala düşük. ABD, Japonya ve Almanya 'da ekonomik aktivitenin üçüncü ve dördüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,5 oranında genişlemesi bekleniyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)