E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalara Bernanke desteği!---

Piyasalara Bernanke desteği!

Piyasalara Bernanke desteği!
11 Temmuz 2013 - 08:44 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Bernanke'nin dünkü açıklamalarını olumlu karşıladı

Asya hisse senetleri, ABD Hazine tahvilleri ve metaller, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin dün yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük ekonomisinin teşviklere ihtiyaç duymaya devam edeceğini kaydetmesinin ardından yükselirken, dolar değer kaybetti. Yen dolar karşısında, Japonya Merkez Bankası'nın tahvil alım programını değiştirmeyerek devam ettirmesinin ardından yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.8 yükselerek, Tokyo saati ile 13:58'de, 134.84 puana çıktı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün rekor seviyesinden sadece yüzde 1 uzak olması ile birlikte, yüzde 1 yükseldi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri son 15 ayın en hızlı yükselişini gösterdi. Altın, gümüş ve bakır yüzde 1.9'un üzerinde prim yaptı. Dolar Endeksi yüzde 1.8 düşerken, Kore para birimi won son bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Yen dolar karşısında yüzde 1 güçlenerek 98.69 seviyesine çıktı ve Asya'da kredi riski düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)