E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yüzde 40 yükselecek---

Piyasalar yüzde 40 yükselecek

Piyasalar yüzde 40 yükselecek
23 Haziran 2022 - 10:13 borsagundem.com

Piyasalarda resesyon beklentisi tavan yapmışken ünlü stratejist yüzde 40 yükseliş öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomistler, yöneticiler, başta Dünya Bankası ve merkez bankaları olmak üzere birçok banka ve ünlü yatırımcılar, stratejistler ve hatta FED Başkanı Powell’ın kendisi bile… Neredeyse hepsi yaklaşan bir resesyonu haber verirken Oppenheimer & Co.'nun veteran Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus piyasalarla ilgili iyimserliğini kararlı şekilde korumayı sürdürüyor.

Resesyon ihtimali yok

Stoltzfus, piyasaların yalnızca bir resesyon kaçınmakla kalmayıp, 2022 yılının sonunda, şu an bulunduğu yerin yüzde 40 üzerinde olacağını öngördü. Stoltzfus, S&P 500’ün 5.330 dolara yükseleceğini belirtti.

Fortune’dan Sophie Mellor’ın haberine göre, Stoltzfus bir resesyon olacağını düşünmediğini söylüyor. İçinde bulunulan zamanın kolay olmadığını kabul eden Stoltzfus, FED’in büyük mali krizlerle başa çıkma deneyimine güvendiğini belirtiyor.

Stoltzfus'a göre S&P 500 endeksi 5.330 dolara yükselecek.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, tüketici fiyat endeksi son 40 yılın en yüksek seviyesindeyken ve FED faiz oranlarını rekor oranda artırmayı sürdürüp piyasaları şok etmeye devam ederken piyasaları saran en büyük endişenin Ukrayna Savaşı ve pandemi süreci nedeniyle oluşan düşük arzdan kaynaklı yüksek enflasyon olduğunu belirten Stoltzfus, FED’in ne yaptığını bildiğini ve enflasyonu kontrol altına alarak tedarik zincirlerini gevşeteceğini belirtiyor.

Piyasa gözlemcileri, yatırımcılar, tüketiciler ve şirketler kendilerini en kötü senaryoya hazırlarken Stoltzfus’un olumlu tavrı göz ardı edilmemeli. Stoltzfus, benzer bir iyimserliği 2021 yılında da sergilemişti. Stoltzfus, Cnbc’nin Piyasa Stratejisti Anketi’nde 2021 yılı sonunda S&P 500 endeksinin 4.700 dolar olacağını öngörmüş, endeks 31 Aralık 2021 tarihinde 4.776 doların tam altında seyretmişti. Stoltzfus, ankette yer alan stratejistler arasında endeks tahmini en yüksek kişiydi.

Ankete katılan 15 stratejistin tamamında ortalama hedef 4684 dolardı; bu tahmin yapıldığında endeks 3.764.79 dolar seviyesindeydi. Bu tam yüzde 24’lük bir artışa karşılık geliyordu. Stratejistler arasında en karamsa tahmin ise Morgan Stanley Stratejisti Mike Wilson’ın 3.900 dolarlık öngörüsüydü.

Henüz ormandan çıkmadık ama doğru yöne yürüdüğümüzü görüyorum. Tünelin ucundaki ışığın ise bir lokomotifin farı değil güneş ışığı olduğunu düşünüyorum

Beklentiler 2008’in aynısıysa, sonuçlar da aynı olabilir

Stoltzfus tahminlerini 2008 yılı mali krizi sırasındaki piyasa hareketlerine dayandırdığını belirtiyor. Stoltzfus, 2008 ekonomik kriziyle ilgili şunları söylüyor: “2008 yılında yaşananlarla ilgili en dramatik nokta, 31 Aralık 2008’den 2009 yılı Mart ayına kadarki süreçte, FED’in ekonomiyi toparlama noktasında başarısız olacağı beklentileri üzerine S&P 500 endeksinin yüzde 25 oranında düşmesiydi. Oysa piyasalar 9 Mart 2009 tarihinden itibaren yüzde 64 oranında ralli yaptı.” S&P 500 endeksi 2008 yılı sonundan 2009 yılı 9 Mart tarihine kadar 903 dolar seviyesinde 677 dolar seviyesine gerilemiş, o tarihten itibaren yükselmeye başlayan endeks tekrar 900 doların üzerine çıkmıştı.

Tünelin ucunda güneş ışığı var

Tüm iyimserliğine rağmen yatırım yaparken dikkatli olmayı tavsiye eden Stoltzfus, “Henüz ormandan çıkmadık ama doğru yöne yürüdüğümüzü görüyorum. Tünelin ucundaki ışığın ise bir lokomotifin farı değil güneş ışığı olduğunu düşünüyorum” dedi. Piyasa oynaklığına bağlı olarak hedefini revize edebileceğinin de sinyalini veren Stoltzfus, endeksin hafiften toparlanmaya başladığı göz önüne alınırsa pekala haklı olabilir.

Resesyon beklentileri piyasalara yansıyabilir

 

Beyaz Saray'dan kritik 'resesyon' açıklaması

 

Borsalar düşse de hala resesyonda değiliz

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)