E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar yön arayışına girebilir---

Piyasalar yön arayışına girebilir

Piyasalar yön arayışına girebilir
28 Haziran 2022 - 09:21 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda karışık bir görünümü takip ettik. Daha çok gelen haber akışlarının etkili olduğu günde endekslerde karışık bir gün takip ettik.

ABD endekslerinde Cuma günü görülen %3’ü aşan alımların dün itibariyle yerini kar satışlarına bıraktığını gözlemledik.

Avrupa endekslerinde karışık bir günü geride bırakırken düşüşlerde İtalya FTSE MIB 30 endeksi öne çıktı. Ancak düşüşlerde değer kayıplarının yine de kısmi satıcılı olarak değerlendiriyoruz.

Yükselişlerde ise teknoloji hisseleri ön plandaydı.Bölgede yükselen doğalgaz fiyatları nedeniyle AB Enerji Bakanları toplantısını takip ettik. Toplantıda enerji tasarrufu ile ilgili adımların atılmasına karar verildi.

Asya endeksleri dünü teknoloji hisseleri önderliğinde yükselişle tamamlarken gün özelinde negatif seyrini pozitif tarafa atma çabasında olduğunu gözlemledik. Fiyatlanmalarda NATO’nun Çin’i düşman statüsünün bir altı olan ‘Sistemsel Sınama’ statüsünde değerlendirdiğini açıklaması ile savunma hisselerinde yükselişlerin olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100 endeksi, Cuma günü alınan kararların etkisiyle güne negatif başladı ardından gelen alımların etkisiyle kayıpların büyük bir kısmını telafi etti. Günü %0,97 değer kaybıyla 2529 puandan kapatan endekste Tüpraş ve Ereğli Demir Çelik hisselerine gelen alımların etkili olduğunu gözlemledik.

Tekniksel bazda 2500 seviyesi üzerinde kalıcılığın devam etmesi halinde pozitif trendin korunacağına yönelik görüşümüzü koruyoruz. Yükselişlerde 2550 ve 2600 direnç seviyeleri ön plana çıkarken düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2400 desteklerini takip ediyoruz. Bugün Ziraat GYO, Kardemir ve Işık Plastik temettü dağıtacak. Tezol’da ise bedelsiz sermaye artırımı fiyatlara yansıyacak.

Günün veri akışında ise ABD’den konut fiyat endekslerini ve tüketici güvenini, Euro Bölgesi’nden de Lagarde’ın konuşmasını takip edeceğiz. Bugün aynı zamanda ABD ile İran arasındaki nükleer enerji görüşmesini izliyor olacağız.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış olacağı görüşündeyiz.

Piyasalarda fiyatlamalar zorlaşıyor

 

Petrolde 'sıkılaştırma sözü' etkisi

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (28/06/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)