E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar yine Bernanke'yi izleyecek---

Piyasalar yine Bernanke'yi izleyecek

Piyasalar yine Bernanke'yi izleyecek
18 Temmuz 2013 - 09:38 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalar bugün FED başkanı Bernanke’nin kongrede devam edecek olan sunum ve konuşmasını izlemeye devam edecek

FED başkanı Bernanke’nin kongredeki sunumunda ekonomik verilerin kötüleşmesi durumunda tahvil alımlarının devam ettirilebileceğini açıklaması ve tahvil alımlarının azaltılması için önceden belirlenmiş bir takvim olmadığını söylemesi piyasalar tarafından olumlu algılandı. ABD ve Avrupa borsaları günü hafif yükselişlerle kapattı. BIST ise hem Bernanke’nin açıklamaları hem de beklentilerden kötü gelen konut verileri sonrası en hızlı yükselişi gösteren borsa oldu. BIST günü %1,84 yükselişle 77.072 puan seviyesinden kapattı. Asya borsalarında karışık seyir var. Nikei endeksi değer kaybeden Yen ile %1’in üzerinde artıda seyrediyor. Hong Kong yatay hareket ederken, Çin ve Güney Kore borsaları %0,5 üzerinde ekside işlemlerine devam ediyor.
Yurtdışı piyasalar bugün FED başkanı Bernanke’nin kongrede devam edecek olan sunum ve konuşmasını izlemeye devam edecek. Veri tarafında ABD’de bugün açıklanacak Philadelphia Fed endeksi, haftalık işsizlik başvuruları ve öncü göstergeler takip edilecek. FED’in istihdam verilerine vurgu yapması nedeniyle haftalık işsizlik başvurularının beklentilerden kötü gelmesi özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülke borsaları tarafından olumlu algılanabilir. ABD’de kötü gelecek veriler FED’in teşvikleri devam ettireceği beklentisini güçlendireceği için başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere borsaları olumlu etkileyecektir. Aksi durumda özellikle de istihdam verilerinin beklentilerden iyi gelmesi hem gelişmekte olan ülke borsalarına hem de emtialara satış getirecektir. Yurtiçinde önemli bir gündem bulunmuyor. BIST faiz ve döviz kurundaki gelişmeleri takip etmeye devam edecek. Döviz kurlarındaki gevşeme sonrası faizlerde de yaşanabilecek gevşeme BIST’in yükselişini destekleyecektir.
Endekste bir ters omuz-baş formasyonu oluştu. Boyun çizgisi yaklaşık olarak 76.500 seviyelerinden geçiyor. Bu seviye üzerinde iki günlük kapanış olursa ya da hacimli bir şekilde 76.500 yukarı geçilirse endeks orta vadede minimum yükseliş hedefi olan 85.000 seviyelerini hedefleyecektir. Bu seviye aynı zamanda son düşüşte oluşan fiyat boşluğuna ve yaşanan düşüşün fibonacci %61,8 düzeltme seviyesine denk gelmektedir. Dün endeks bu seviye üzerinde kapandı. Endeks bugünde bu seviye üzerinde kalırsa sırasıyla 79.000 – 82.000 ve 85.000 seviyelerini hedefleyecektir. Endeks 76.500 altına bir geri çekilme gerçekleştirirse kısa vadede 74.000 seviyelerine gerileyerek bu seviyede kalan fiyat boşluğunu kapatabilir. Teknik göstergeler orta vadeli pozitif seyre işaret ediyor.
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)