E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar verilerle yön bulacak---

Piyasalar verilerle yön bulacak

Piyasalar verilerle yön bulacak
13 Şubat 2017 - 09:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Fed Başkanı Yellen ve ABD enflasyon verisini takip edecek

BIST 100 ENDEKSİ KAR REALİZASYONU İLE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksinde son 2 aylık süreçte %25’e yaklaşan yükselişin ardından TL bazında 90,000 ve ABD Doları bazında 2,5 US $ seviyesine yaklaşılması sonrasında geçen hafta Cuma günü %1,5 düşüşle haftayı 87,473 seviyesinden tamamladı. Haftanın son gününde yükselişte öncülük eden BIST Bankacılık Endeksi %2,7 düşüş ile öne çıktı. BIST Sanayi Endeksi ise %0,5 düşüş ile sınırlı şekilde geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
VERİ YOĞUN HAFTAYA BAŞLIYORUZ…
FED YELLEN KONUŞMASI, ABD/AVRUPA/ÇİN’DE ENFLASYON ve YURTİÇİNDE CARİ AÇIK/BÜTÇE DENGESİ…

BIST 100 Endeksi açısında bu hafta Türkiye’de Salı günü açıklanacak Cari Açık ve Çarşamba günü açıklanacak bütçe dengesi verilerini izleyeceğiz. Aralık ayı cari açık verisinde piyasa beklentisi 4,5 milyar US$ bekleniyor. Yurtdışında ise FED Yellen ABD’de Salı ve Çarşamba günkü konuşması ile
Salı günü AB ve Çin’de, Çarşamba günü ise ABD’de enflasyon verileri izlenilecek. Sabah itibariyle Asya piyasaları hafif yükselişte. BIST 100 Endeksinin güne bu paralelde geçen hafta son işlem gününde yaşanan kar realizasyonu eşliğindeki düşüşün ardından güne hafif yükselişle başlaması beklenebilir.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,7 düşüşle 107,800 seviyesinden tamamladı. Şubat vadeli kontratın geçen haftanın son günündeki kar realizasyonu sonrasında bugün hafif tepki yükselişi ile 107,5-108,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde veri akışı sakin olup, Türk Lirası negatif ayrışan para birimleri arasındaydı. Türk Lirası dolar karşısında günü %0,42 değer kaybı ile tamamladı. Gelişen ülke para birimlerinin
performansına bakıldığında Türk Lirası dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimi olarak ilk sıralarda yer aldı. USDTRY kontratı haftanın son işlem gününü %0,4 değer kazancı ile 3,7180 seviyesinden tamamladı. Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın genelinde Avrupa’da siyasi risklere ilişkin stres fiyatlamalarından beslenen altın, haftanın son işlem gününde de dolar karşısında değer kazanma eğilimini korudu. Altın geçtiğimiz Cuma gününü dolar karşısında %0,43 değer kazancı ile tamamladı. Altın kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,6 değer kaybı ile 1230 seviyesinden tamamladı. Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın genelinde Avrupa’da siyasi risklere ilişkin fiyatlamaların euro üzerinde baskı yaratması sebebiyle EURUSD paritesinde görülen zayıf seyir haftanın son işlem günü de etkisini sürdürdü. EURSD paritesi geçtiğimiz Cuma günü 1,0607 seviyesine kadar gerileme kaydetti. EURUSD kontratı ise haftanın son işlem gününü %0,4 değer kaybı ile 1,0638 seviyesinde tamamladı. EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)