E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Trump'tan beklediğini aldı---

Piyasalar Trump'tan beklediğini aldı

Piyasalar Trump'tan beklediğini aldı
09 Ocak 2020 - 09:38 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne güçlü alımlarla başlamasının beklendiği belirtildi.

Güne satışlarla 111,000 seviyesinden başlayan BIST-100 endeksi sonrasında toparlanarak güçlü bir seyir izledi ve günü %0.25 artışla 112,876 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 11.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 33 hisse değer kazandı, 63 hisse ise değer kaybetti.

Ülke risk primi CDS, 285 seviyesinden işlem görürken, TL sepet bazında değer kazandı.

Yurtdışı piyasalar bir önceki gün yaşanan satış baskının ardından, Orta Doğu'daki gerginliğin tırmanmamasıyla, çoğunlukla yükselişle kapandı. Petrol, altın ve Japon yeni gibi güvenli liman varlıkları da geriledi. ABD'nin İran generaline yaptığı suikastın ardından İran da misilleme amacıyla Irak'ta bulunan 2 ABD üssüne füze saldırısı yapmıştı. Bunun üzerine bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump barış yanlısı olduklarını ifade etti ve piyasalar beklediğini almış oldu.

Öte yandan ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde gerçekleşerek, Cuma günü açıklanacak olan Tarım dışı istihdam öncesi olumlu sinyal verdi. Avrupa tarafında ise Almanya fabrika siparişleri beklentilerin altında kaldı. Euro/Dolar paritesi bu gelişmelerle beraber yeniden 1.1150 seviyesinin altına kaydı.

Yerel varlıklarda ise yurtdışına paralel seyir devam ediyor. Veri akışı açısından sakin olan günde, Orta Doğu'daki gerginliğin yanı sıra Libya konusu ve TürkAkım doğalgaz boru hattı açılışı takip edildi.
Açılış töreni sonrasında iki liderin ortak basın açıklamasında, Libya'da taraflara ateşkes çağrısı yapıldı. Bugün Almanya'da ticaret dengesi, ABD'de ise haftalık işsizlik başvuruları ve FED üyelerinin açıklamaları takip edilecek. ABD-İran gerginliği ise ana gündem maddesi olmaya devam edecek.

BIST-100 endeksinin güne güçlü alımlarla başlamasını bekliyoruz.

114,000-114,500 direnç seviyeleri iken 112,000-111,000 destek olarak takip edilebilir.

VAKIF YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)