E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasalar tehlikeli zirvelerde---

Piyasalar tehlikeli zirvelerde

Piyasalar tehlikeli zirvelerde
31 Ekim 2017 - 21:09 borsagundem.com

Daily Reckoning blog’u yazarı Jody Chudley Warren Buffet'ın en çok kullandığı göstergeye göre piyasaların ateşle oynadığını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM

Daily Reckoning blog’u yazarı Jody Chudley Warren Buffet'ın en çok kullandığı göstergeye göre piyasaların ateşle oynadığını söyledi.

Warren Buffet, daha önce yaptığı açıklamada kendisinin piyasalar açısından favori göstergesi için "Herhangi bir zaman diliminde değerlemelerin ne durumda olduğuna dair en iyi tek gösterge, bu ölçümlerin 2000 yılında olduğu gibi belli seviyelerin üzerine çıkmış olmasıdır ki bu takdirde ateşle oynuyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

Buffet'a göre bunun olması durumunda yatırımcılar belki de yanmakta olan mumu üflemek isteyebilirler.

Buffet'ın bu göstergesini basit olarak ele alırsak, ABD hisse senetlerinin toplam değeri ülkenin GSYİH'sının yüzde 70 ila 80'i seviyesine ulaşması halinde bu yatırımcılar tarafından artık ayrılma zamanın geldiği anlamına geliyor. Şayet bu oran yüzde 100'lerin üzerine çıkacak olursa bu kez frene basmanın zamanı gelmiş olacak.

Bu gösterge şu sıralarda neredeyse yüzde 139'un üzerinde oluşuyor. Bu oran ayrıca korkutucu rekoru olan yüzde 145 seviyesine de oldukça yakın bulunuyor ki bu seviye 2000 yılındaki .com krizinde görüşmüştü. 2000 yılında görülen bu zirvenin ardından piyasaların yaşadığı uzun süreli sert düşüş hala akıllarda.

Chudley "Eğer kafanızı kuma görüp, endişelenecek hiç bir şey yokmuş gibi davranmak istiyorsanız, başınıza gelecek olan şeyden hiç de hoşlanmayacaksınız" ifadelerini kullandı ve en son göstgerge bu seviyelere geldiğinde yaşananların unutulmaması gerektiğini belirterek, alarm işaretlerini görmezden gelmeye karşı olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)