E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar TCMB toplantısını bekliyor---

Piyasalar TCMB toplantısını bekliyor

Piyasalar TCMB toplantısını bekliyor
24 Aralık 2020 - 09:34 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Merkez Bankası toplantısına odaklanılıyor

BIST 100 endeksi, yüzde 0,90 değer kazanarak günü 1.417 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 28,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,01 ve holding endeksi yüzde 0,79 değer kazandığı günde, Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,64 ile kimya, petrol, plastik, en çok kaybettiren ise yüzde 1,20 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı olduğu görüldü.

Avrupa Borsaları AB Komisyonu'nun üye ülkelere yaptığı İngiltere'ye taşımacılık engellerini kaldırın çağrısının ve bazı Avrupa ülkelerinin Kovid-19 aşısını yapmaya başlayacaklarına dair açıklamalarının olumlu etkisi ile günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,57, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,3, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,36 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,03 değer kazandı.

ABD piyasaları günü karışık tamamladı. Kapanışta, Dow Jones endeksi, yüzde 0,38 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,07 değer kazanırken, Nasdaq endeksi yüzde 0,29 değer kaybetti.

Bugün, bir çok ülkede başlayacak Noel tatilleri dolayısıyla uluslararası piyasalarda oynaklığın yüksek seyredebilir, yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının takip edilecek.

Yurtiçinde TCMB yılın son toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı ardından yayımlanacak basın duyurusu yakından takip edilecek. Basın duyurusunda, bankanın faiz kararı ile birlikte banka üyelerinin ilerleyen döneme dair beklentileri ile ilgili mesajlar metin içerisinde aranmaya devam edilecek. Yayımlanacak basın duyurusu ile birlikte TL varlık fiyatlamalarında oynaklıkta artışlar görülebilir.

Yeni işlem gününde, global piyasalarda Noel Tatili dolasıyla piyasalar bazı Avrupa ülkelerinde tam gün diğer bir çok ülkede ise erken kapanış yapılacak. Sabah saatlerinde Asya seansında ve küresel piyasalarda işlem gören endeks/ endeks vadeli işlem sözleşmeleri birçoğunda kısa vadede fiyatlama davranışlarında toparlanma eğiliminin devam ettiği izleniyor.

Ege Yıldız, Egeplast paylarını sattı

 

TCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda

 

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'na odaklandı

 

TL varlıklarda kar realizasyonuna dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)