E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar son çeyrekte neleri takip edecek?---

Piyasalar son çeyrekte neleri takip edecek?

Piyasalar son çeyrekte neleri takip edecek?
01 Ekim 2014 - 11:57 borsagundem.com

Piyasalar son çeyreğe yoğun bir gündem ile girdi. merikan ve Avrupa Merkez Bankaları’nın bu ayki kararları kritik önem taşıyor

Piyasalar 2014 yılının son çeyreğine yoğun bir gündem ile girdi. Amerikan ve Avrupa Merkez Bankaları’nın bu ayki kararları kritik önem taşıyor. Cnbc'ye konuşan uzmanlar "Ekim ayı piyasa için dönüm noktası olabilir" dedi.

Çin'de tatil, Avrupa Merkez Bankası kararı ve ABD'de istihdam raporuyla başlayan ayda Fed'den Hong Kong'daki protestolara kadar pek çok faktörün belirleyici olacak. 5 Ekim'de Brezilya'da gerçekleşecek seçimlerin ardından 8 Ekim'de Alcoa ile ABD'de bilanço sezonu başlıyor. 10-12 Ekim'de IMF'nin Washington toplantıları var. Avrupa Merkez Bankası’nın 17 veya 24 Ekim'de açıklayacağı stres testi sonuçları izlenecek ve 29 Ekim'de Fed'in toplantısında varlık alımlarını sonlandırmasi bekleniyor.

Financial Times'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Avrupa Merkez Bankası yönetim konseyi Ekim toplantısında aralarında Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın da bulunduğu sorunlu ekonomilerin banka kredilerini de kapsayan bir varlığa dayalı menkul kıymet alımı için teklif verecek. Almanya'nın karşı çıkması beklenen teklif kabul edilirse milyarlarca dolarlık menkul kıymet alımına hazırlanan banka için sorunlu ülke varlıklari küçük bir yüzde oluşturacak. Ancak sözkonusu finansman para birliğinin en zayıf ülkelerine bol miktarda likidite sağlayacak. ABD'de tarım dışı istihdamın ise Eylül'de 225 bin artması ve işsizlik oranının yüzde 6,1 olarak açıklanması bekleniyor. Öte yandan, Brezilya seçimlerinde son anketlere göre Cumhurbaşkani Rousseff 7 ile 9 puanla rakibi Silva'yi geride bırakacak.

‘EKİM PİYASA İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLABİLİR’

Charles Schwab Baş Stratejisti Jeff Kleintop, "Ekim piyasa için dönüm noktası olur." dedi. RBS yöneticilerinden John Briggs, "Diplerden alalim mantrası artık geçersiz. Gelecek yılki Fed faiz artımı öncesi herkes 2015'e geri sayıyor" diye konuştu. JP Morgan Baş Ekonomisti Bruce Kasman, ABD ekonomisinde ilk çeyrekte yaşanan daralmanın ardından 2. çeyrekte açıklanan güçlü büyümenin kalıcı olup olmayacağını izleyeceklerini kaydetti. Çin'de büyümenin de aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kasman 3. çeyrek bilançolarında Amerikan şirketlerinin karında yüzde 6-7 artış beklerken Avrupa şirketlerinin karında çift haneli yükseliş tahminlerini fazla iyimser buldu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)