E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar siyasi gelişmelere odaklanacak---

Piyasalar siyasi gelişmelere odaklanacak

Piyasalar siyasi gelişmelere odaklanacak
07 Nisan 2014 - 11:14 borsagundem.com

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin dergisinde ikinci çeyrekte piyasaların yönünü yine siyasi gelişmeler belirleyeceği yazdı

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin (TKYD) üç aylık sektörel yayını Kurumsal Yatırımcı dergisinin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, ikinci çeyrekte piyasaların yönünü yine siyasi gelişmeler belirleyecek. 
Kolektif yatırım araçları piyasasının yaklaşık yüzde 90'ını temsil eden TKYD üyelerinin katılımıyla 24 - 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen anketi, çoğunluğu yerel seçim öncesinde olmak üzere 26 fon yöneticisi cevapladı. 

Siyasi gelişmeler yine belirleyici

Siyasi alandaki gelişmeler, yılın ilk çeyreğindeki sonuca benzer şekilde, ankete katılan fon yöneticilerinin yüzde 77'si tarafından ikinci çeyrek için de yatırım kararlarında en önemli belirleyici faktör olarak işaretlendi.  

İkinci çeyreğin en çok tercih edilecek yatırım aracı Özel Sektör Tahvili

Fon yöneticilerinin ikinci çeyrek tercihlerinde özel sektör tahvili yüzde 31 ile ilk sırada yer aldı. Bu tercihi kısa vadeli hazine bonosu yüzde 27, hisse senedi yüzde 23 oyla takip etti. İlk 
çeyrek için yüzde 26 oranında tercihlere giren euro/dolar paritesinin, ikinci çeyrekte az sayıda fon yöneticisi tarafından işaretlendiği dikkat çekti. 

Gözler hem döviz kuru hem de büyümede

Geçen yılın üçüncü çeyreğinden itibaren fon yöneticilerinin en yakından izlediği ekonomik gösterge olan döviz kuru, ikinci çeyrek için de yerini koruyor. Ancak geçen çeyrekte anket katılımcılarının yüzde 61'i tarafından belirtilen döviz kurunun tercih oranı yüzde 31'e geriledi. Döviz kurunun yanına aynı oranda oyla büyüme verileri geldi. Enflasyon ve cari açık  yüzde 19'ar oy oranıyla takip etti.

ABD piyasası cazibesini koruyor

Fon yöneticilerinin küresel piyasalarda beklenen performansla ilgili tercihlerinde ilk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrek için de ABD açık ara öne çıkarken, ikinci sırada yine Avrupa var. Gelişmekte olan piyasalar ise fon yöneticilerinin gözünde henüz eski itibarını kazanmış görünmüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)