E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Piyasalar şirket karları ile yön buldu---

​Piyasalar şirket karları ile yön buldu

​Piyasalar şirket karları ile yön buldu
06 Kasım 2013 - 19:41 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, şirket karları ve ekonomik verilerden yön buluyor

Küresel hisse senetleri artış kaydederek ABD endekslerini zirve rekorunun üzerine gönderirken, ABD Hazine tahvilleri de Fed yetkililerinin Amerikan ekonomisindeki gevşekliğin genişlemeci para politikasını makul kıldığını söylemesiyle yükseldi. Petrol emtia grubunun dört ayın en düşük seviyesinden yükselmesine öncülük ederken yen ve dolar zayıfladı. 

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi New York saati ile 11:12'de yüzde 0.3 yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi ise erken saatlerde zirve rekorunun üzerine çıkarak 1,773.74 puana ulaşmasının ardından kazançlarının bir kısmını geri vererek yüzde 0.1 artışla 1,765.54 puan oldu. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi iki baz puan gerileyerek yüzde 2.65'e düştü. Dolar diğer önemli 16 para biriminin 12'si karşısında, yen ise 15'i karşısında değer kaybetti. 24 emtiayı içeren S&P GSCI endeksi, New York'ta petrolün yüzde 1'den fazla tırmanması ile yüzde 0.6 ralli yaptı. 

ABD'de bu hafta açıklanacak olan büyüme ve istihdam verileri, Fed'in para politikasının görünümüne ilişkin işaretler verebilir. Hollanda'nın en büyük finansal hizmetler firması ING Groep NV'nin üçüncü çeyrekte net karı analistlern beklediğinden daha düşük oranda azaldı ve dünyanın en büyük oto üreticisi Toyota, yüm yıl için kar tahminini yüzde 13 yükseltti.

Motley Fool Asset Management şef yatırım yetkilisi Bill Mann, "ABD merkez bankası risk tutumunu ödüllendirmeye karar verdi ve yine öyle olacak. Piyasa teşvikler tersine dönmeden önce yükseklere dokunmaya devam edecek" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)