E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar savaşı çabuk unuttu---

Piyasalar savaşı çabuk unuttu

Piyasalar savaşı çabuk unuttu
25 Şubat 2022 - 08:27 borsagundem.com

Borsalar yeniden yükselişe geçti, altın ve petrolde yükseliş durdu. Kripto paralar kayıpları kısa sürede geri aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesi sonrası artan jeopolitik riskler ve güvenli liman arayışı nedeniyle piyasalarda yaşanan sert satışların bir kısmı işgalin 2. gününde yerini kısmen sakin bir havaya bıraktı.

Dün sert satışların yaşandığı piyasalarda ABD ve İngiltere'nin yeni yaptırım paketlerinin açıklanmasıyla dünkü kayıpların bir kısmı geri alındı. Rusya'nın MOEX endeksi yüzde 6 yükselirken ABD'de Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri yükseldi. Brent patrolün varili 105 doların üzerinden 102 dolara çekilirken altın fiyatı da 1960 dolardan 1910 dolara indi. Dün yüzde 10 civarı kayıp yaşayan Bitcoin yeniden 38 bin dolara yükselerek yüzde 11 yükseldi. Ethereum da yüzde 9.9 yükselerek yeniden 2 bin 500 doların üzerine çıktı.

Biden’ın Rusya’ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü açıklamasının ardından Rusya’nın gösterge endeksi MOEX yüzde 5,9 artış gösterdi.

İngiltere ve ABD'nin açıkladığı yaptırımlar ve Biden'ın ABD’nin, küresel stratejik ham petrol rezervlerinden daha fazla petrol çıkartılması için diğer ülkelerle birlikte çalıştığını bildirmesiyle petrol fiyatları ve değerli metallerde düşüşler görüldü.

Dün 105 doların üzerine çıkan brent petrolün varili, 25 Şubat sabahı 101 dolara kadar gerilerken ons altının fiyatı da 1960 dolar seviyesinden 1910 dolara kadar düştü.

Dün düşüş yaşayan Asya piyasaları ise kayıplarının bir kısmını geri aldı. Japon Nikkei yüzde 1.5 üzerinde artıda güne başlarken Şenzen ve Güney Kore Kospi endeksleri de yüzde 1'in üzerinde artış kaydetti.

ABD Nasdaq yüzde 3'ün üzerinde artarken S&P 500 yüzde 1.5 ve Dow Jones de 0.5 puan artıda.

Asya borsalarında hava pozitife döndü

Altından sonra gümüşe hücum

Bostic: Bu yıl dört veya daha fazla faiz artışına açığım

Fitch: Ukrayna krizi Türkiye'yi olumsuz etkileyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Satış fırsatı25 Şubat 2022 09:44

    Unutmadı sadece tepki bu muhtemelen bizde bugün hisse bazlı tepki vereceğiz ama bazıları eksi açacak ve akşama bile kalmadan fişi çekecekler.