E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar risk on modunda---

Piyasalar risk on modunda

Piyasalar risk on modunda
09 Aralık 2022 - 09:31 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Hafta özelindeki satış baskısının global piyasalarda kendini tepki alımlarına bıraktığını görmekteyiz.

ABD endeksleri Üfe verisi öncesinde %1,5’i aşan yükselişle günü tamamladı. İşsizlik maaşı başvurularının Şubat’tan beri en yüksek seviyeye çıkmış olması da risk iştahının açılmasında etkili oldu. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri Almanya hariç satıcılı bölgede yer aldı.

Fed etkileriyle baskı gören bir yandan da Çin’in açılma haberleriyle değer kazanımları görüğümüz Asya endeksleri karışık görünümle günü tamamladı. Asya endeksleri pozitif işlem görüyor.

BİST100 endeksi, güne dünkü satış baskısıyla başladı. Satış baskılarının 4711 seviyelerinden karşılandığını takip ettik. Bu seviyede gelen alımlarda bankacılık endeksinin yanı sıra Aselsan ve Bim hisseleri etkili oldu ve seansı %0,60 yükselişle 4.855,92 puandan tamamladık. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 260$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 258$ ilk destek seviyemiz olurken yükseliş yönlü fiyatlamaların devam edebilmemiz için ilk önce 260$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz.

ABD, ÜFE enflasyonunun Kasım’da %8.0’den %7.2’ye gerilemesi, çekirdek ÜFE enflasyonunun ise %6.7’den %5.9’a düşmesi bekleniyor. TÜFE veya çekirdek PCE kadar olmasa da tüketici enflasyonunu sürükleyebilecek bir unsur olması açısından veri yakından takip edilecek.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalarda gözler ABD'ye çevrildi

 

Piyasalar ABD'nin ÜFE verisini bekliyor

 

Günün önemli şirket haberleri 09/12/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)