E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar risk iştahını koruyor---

Piyasalar risk iştahını koruyor

Piyasalar risk iştahını koruyor
30 Haziran 2020 - 09:00 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalardaki veriler inceleniyor

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde net bir yön eğiliminden söz etmenin mümkün olmadığı haftanın ilk işlem gününde Türk lirası Amerikan doları karşısındaki son dönem yataylaşmasını devam ettirdi ve günü %0.07 değer kazancı ile tamamladı. BİST 100 endeksi kapanışı genel risk iştahı ortamından aldığı destekle 115843 puan seviyesinden gerçekleşirken, 10 yıllık gösterge tahvilde faizin son düzeyi %11.69 oldu. 5 yıllık CDS ise %1 yükselişle 496bp seviyesinden geçti.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları Rusya varlıkları hariç değer kazançları şeklinde gerçekleşti. Euro Stoxx 50 %0.87, FTSE 100 %1.08, DAX %1.18 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları ise -%0.56 ile takip edildi.

Amerika kıtası işlemlerinde gün boyu izlenen pozitif yönlü vadeli endekslere paralel bir performans söz konusuydu. Dow Jones endeksi Boeing cephesinden gelen destekle birlikte günü %2'nin üzerinde yükselişle tamamlarken, kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları ise karışık bir seyir oluşumuna işaret etti. Bovespa'nın %2 değer kazancı ile kapanış gerçekleştirdiği günde, Şili, Kolombiya ve
Arjantin'de eksi işlemler izlendi.

Asya'da ikinci çeyreğin son işlemlerinde risk iştahının korunduğu görülüyor. TSİ 08.10/ NKY 225 %1.81, Hang Seng %0.89 ve KOSPI %1.92 değer kazancı ile fiyatlanırken, CNH-CNY spreadi -1 pips ile yatay seyrediyor. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 7.0795 ile yatay resim oluşumuna bu cephede de işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)