E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar resesyon fiyatlamasına adım atıyor---

Piyasalar resesyon fiyatlamasına adım atıyor

Piyasalar resesyon fiyatlamasına adım atıyor
29 Haziran 2022 - 09:08 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda, resesyonun henüz fiyatlanmalara yansımadığına yönelik yorumların da etkisiyle risk iştahının kapandığını gözlemledik.

ABD endeksleri pozitif açıldığı günde teknoloji hisseleri ve Nasdaq endeksi önderliğinde düşüşler görüldü. Değer kayıplarının %3’e yakınsaması sert olarak nitelendirilebilir. Düşüşlerde Conference Board tüketici güveninin aylık bazda 4,5 puan azalışla 98,7 seviyesine gelmesi ve bu seviyenin 16 ayın en düşüğüne işaret etmesi de etkili oldu.

Avrupa endeksleri,petrol fiyatlarındaki yükselişlerin etkisi ve bunun sonucunda enerji hisselerinde görülen %2’yi aşan değer kazanımlarının etkisiyle günü alımlarla tamamladı. ABD endekslerinde görülen kayıplar sonrasında Avrupa endekslerinde de kazanımlarının bir kısmını verdiğini gözlemledik. Bölgede Lagarde’ın açıklamaları takip edildi. AMB Başkanı, enflasyondaki artışın devam etmesi halinde daha hızlı hareket edebileceklerine yönelik açıklamasıyla birlikte 25 baz puan faiz artışına açık kapı bırakıldığı şeklinde yorumlara sebep oldu. Öte yandan AMB yetkilisi Kazaks, Temmuz ayı için 50 baz puan artışın değerlendirilmesi gerektiğine yönelik torumları da bulunuyor.

Asya endeksleri 4 gündür süren yükseliş trendini bugün sert satışlara bıraktı. %1,5 seviyesine ulaşan satışlarda teknoloji hisseleri önderliği dikkat çekiyor. Öte yandan bölgedeki veri akışında ise G.Kore’de tüketici güveni 102,6’dan 96,4 seviyesine sert gerilerken Japonya’da perakende satışlar %3,3 olan beklentisini aşarak %3,6 olarak geldi.

BİST100 endeksi gün içerisinde 2560 puanı test etse de gelen satışların etkisiyle 2490 seviyesinden günü tamamladı. Satışların seansın kapanmasına 1 saat kala geldiğini gözlemledik. Tekniksel bazda 2500 seviyesinin kırıldığını günlük bazda görsek de kısa vadeli kanalın alt bandı olan 2480 seviyesini izlememizde fayda görüyoruz. Yükselişlerde 2550 ve 2600 dirençleri ön plana çıkarken düşüşlerde ise 2450 ve 2400 destek seviyelerini takip etmeye devam ediyoruz.

Günün veri akışında ise içeride ekonomik güven endeksi, dışarıda ABD’den büyüme, Euro Bölgesi tüketici güveni ve Almanya enflasyonu yer alıyor. Ayrıca gün içerisinde asgari ücret tespit komisyonunun toplantısı olacak.

BİST100 endeksinde baskının süreceği görüşündeyiz.

Piyasalarda resesyon endişesi güçleniyor

 

Bakır fiyatları, ekonomik yavaşlama endişeleriyle geriledi

 

Petrolde yeniden resesyon endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)