E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Paskalya dönüşüne hazırlanacak---

Piyasalar Paskalya dönüşüne hazırlanacak

Piyasalar Paskalya dönüşüne hazırlanacak
18 Nisan 2022 - 09:17 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Haftanın son işlem gününde dünya genelinde birçok piyasa Paskalya nedeniyle kapalıydı.Hatırlanacağı üzere; ABD endeksleri düşüşle, Avrupa endeksleri ise yükselişle Perşembe günkü işlemlerini tamamladı. Bugün de birçok endeks Paskalya nedeniyle kapalı olacak.

Asya tarafına baktığımızda haftanın son işlem gününde düşüşle tamamladı gün içerisinde de sınırlı işlemler gerçekleşiyor. Sabah saatlerinde Çin tarafındaki veri akışı takip edildi. Çin’de büyüme ilk çeyrekte yıllık bazda %4,8 ile sanayi üretimi Mart ayında %5 ile beklentileri aştı. Ancak, iç tüketimin önemli kalemlerinden olan perakende satışlar verisi Mart’ta %3 daraldı. Çin Merkez Bankası tarafından Cuma günü açıklanan 25 baz puanlık zorunlu karşılık indiriminin de piyasalar tarafında beklentileri karşılayamadı. Ayrıca bu indirim, zorunlu karşılık uygulamasına geçilen 1995 yılından bu yana en düşük indirim olarak da kayıtlara geçti.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi yükselişte 7.haftasını geride bırakırken yılbaşından bu yana yaklaşık %30 getiri elde etti. Haftanın son işlem gününde globalde neredeyse tüm piyasaların Paskalya nedeniyle kapalı olmasından kaynaklı olarak bir miktar hacmin kaybolmasına rağmen endekste pozitif hava korunmaya devam ediyor. Tekniksel açıdan BİST100 endeksine baktığımızda 2500 seviyesinin 3 işlem gününde de geçilemediğiniş gözlemledik. Bu seviyenin altında günlük bazda kapanışlara devam etmemiz halinde kısa vadede 2380 seviyesine kadar kar satışları görebiliriz. 2200 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde ise yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz.
Bugünkü veri akışına baktığımızda ise AMB Başkanı Lagarde ve FED Başkanı Powell konuşacak.

Powell’ın bu konuşması Mayıs ayında gerçekleşecek Fed toplantısı öncesindeki son konuşma olduğundan dolayı önemli olabilir. Konuşma sırasında volatilitenin artacağı görüşündeyiz.Gelecek haftanın en önemli yurt dışı gelişmeleri Euro Bölgesi enflasyonu ve öncü PMI verileri olacak. İçeride konut fiyat endeksi, merkezi yönetim borç stoku ve tüketici güven endeksi olacak.

Havayolu şirketlerinin kriterlerinde değişiklik

 

Bakır ve demir fiyatlarında artış

 

Petrol yeni haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)