E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar olumlu haber odaklı olacak---

Piyasalar olumlu haber odaklı olacak

Piyasalar olumlu haber odaklı olacak
26 Nisan 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalardaki fiyatlanmalarda tahvil faizlerindeki kısmi düşüş, şirket bazlı haberler ve tekniksel olarak tepki alımlarının gerçekleştiğini takip ettik.

ABD endeksleri Nasdaq endeksi önderliğinde %1,29’a varan yükselişler gözlemledik. Elon Musk’ın Twitter’ı alması şirket hisselerine olumlu yansıdı.

Avrupa endeksleri, Çin’deki vaka sayılarının artmasına bağlı olarak kısıtlamaların artmasıyla geri çekildi. Endekslerde enerji hisseleri %4 civarında düşüşle günü tamamladı.

Dünü sert satıcılı olarak geçiren Asya endekslerinde tepki alımlarının yanı sıra ABD endekslerindeki olumlu havanın yansıdığını görmekteyiz.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi gün başlangıcında negative hava hakimken Garanti Bankası’nın bilançosunun olumlu karşılanması ve çağrı fiyatını yükseltmesiyle birlikte bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişle tamamladı.

Gün özelinde ABD’den dayanıklı mal siparişleri ve konut endekslerini takip edeceğiz.

Piyasamızda sınırlı pozitif açılacağı görüşündeyiz ancak 2380-2400 seviyelerine kadar geri çekilmeleri de sağlıklı buluyoruz.

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Çin’de Omikron vakalarının piyasalara etkisi sürüyor

 

Buğday ve mısırda alarm zilleri çalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)