E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar olası dört Fed faiz artışını fiyatlıyor---

Piyasalar olası dört Fed faiz artışını fiyatlıyor

Piyasalar olası dört Fed faiz artışını fiyatlıyor
24 Ocak 2022 - 08:37 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Geçen hafta ABD teknoloji hisselerindeki düşüş ve Fed'in beklentilerinin üzerinde sıkılaştırma adım atacağı beklentisi global piyasalarda satışların devamına neden oldu. Bilanço sezonunda da büyük kurumsal firmaların sonuçlarının genellikle yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması da satışları etkileyen diğer etmendi.

Çin’de dördüncü çeyrek GSYİH %4 artarak 2021'de büyümeyi %8,1'e çıkardı.Aynı zamanda, Çin merkez bankası PBOC, bankaları ekonomiyi desteklemelerini teşvik etmek için dört kilit faiz oranını art arda düşürdü. Bu hamle , Batılı ekonomilerin tam tersi bir hareket içinde olduğu bir dönemde, toparlanma yanlısı bir politikanın temeli olarak gören piyasa tarafından olumlu algılandı. Çin'in yeniden hızlanması, olumlu sinyallere ihtiyaç duyan finansal piyasalar için bir yükseliş katalizörü olabilir. Çin'in parasal teşviklerle ekonomisini canlandırması sayesinde endüstriyel metaller yükselişine devam ediyor. Nikel fiyatları 24.000 USD'ye, Alüminyum 3100 USD'’a, bakır 9900 USD'a, kalay metrik ton başına 44.000 USD'nin üzerinde işlem görmekte.

Bu hafta , Ocak ayının ilk PMI öncü verilerini, Alman Ifo iş güven endeksi, ABD 4Ç21 GSYİH ve Cuma günü PCE enflasyonu tabii en önemlisi de Çarşamba günü Fed'in faiz kararını takip edeceğiz.
Fed bizi neler demişti; Enflasyonist baskılar genele yayıldı, İşgücü piyasası oran olarak tam istihdama çok yakın, İşgücü piyasaları işgücü sıkıntısı nedeniyle çok sıkı olmaya devam ediyor ve bu da ücret artışı üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırıyor, Ücret artışı Kovid öncesinden hala daha yüksek ancak enflasyondan daha yüksek değildir (dolayısıyla reel ücret artışı negatiftir), tedarik sorunları da yılın ortalarına doğru düzelebilir, Navlun oranları çok yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor, dolayısyla artık politika faizin de daha erken normalize edilmesi ve net varlık alımlarının daha hızlı sonlandırılmasına uygun ortam var.

Piyasalar şimdi, iyi bir olasılıkla, bu yıl 25 baz puanlık dört Fed faiz artışı fiyatlıyor. 10Y ABD Hazine getirileri için bu yıl %,25’i ve EUR/USD 1,09'u test etmeyi bekliyoruz. ECB Başkanı Lagarde devam eden yüksek enflasyon baskılarına rağmen daha hızlı politika sıkılaştırma çağrısını yine red etmişti çünkü Euro bölgesinde döngüsel koşullar ABD'ye göre daha zayıf.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Altın yatırımcılarının gözü Fed toplantısına

 

Asya borsaları yeni haftada geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)