E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar neleri fiyatlayacak---

Piyasalar neleri fiyatlayacak

Piyasalar neleri fiyatlayacak
01 Temmuz 2021 - 09:35 borsagundem.com

Küresel piyasalarda bugün PMI verileri ve OPEC toplantısı izlenecek

Ayın ilk günü her zaman olduğu gibi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri piyasalar tarafından yakından takip edilecek. OPEC toplantısı da gündemin diğer önemli maddesi olacak.

Manşette diğer öne çıkan gündem maddeleri ise şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yabancı para cinsinden mevduat ve katılım fonu zorunlu karşılık oranlarını yükseltti.

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.

Rusya'da işsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 5,2 olan analist beklentilerin altında gerçekleşti.

İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss, ithalata yönelik kotaların bir kısmının iptal edilmesi çağrılarına uyarak çelik sektörünün savunulmasına yardım için yeni düzenlemeler ortaya koyacaklarını açıkladı.

Japonya'da büyük imalatçıların ekonomiye güvenlerinde iyileşme ikinci çeyrekte de devam ettiği ve son 2,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı resmi imalat PMI’dan sonra Caixin/Market'in imalat PMI endeksi de imalat aktivitesinin Haziran'da daha yavaş büyüdüğünü gösterdi.

Bulgaristan Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası ortak açıklama yaparak 1 Ocak 2024'ten itibaren euro kullanımına geçme planlarına bağlı olduklarını duyurdular.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya gelecek (11.00).

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKA GES-3 Sözleşme İmza Törenine katılacak (11.30).

Yurt içinde 5 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon verileri için öncü göstergelerden biri kabul edilen ve İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanan perakende ve toptan fiyatlar verileri açıklanacak(12.00). İstanbul'da Mayıs ayında perakende fiyatlarda yüzde 1,67,  toptan fiyatlarda yüzde 2,27 artış yaşanmıştı.

Mayıs ayında 49,3 olarak açıklanan Türkiye İSO İmalat Sektörü PMI Haziran ayı verisi de piyasaların beklediği veriler arasında bulunuyor (10.00)

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Gün boyu 37 ülke için gelecek İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Euro Bölgesi İşsizlik Oranı açıklanacak (12.00).

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), işsizlik başvuruları (15.30), inşaat harcamaları, ISM İmalat Sektörü PMI (17.00) verileri bulunuyor.

S&P Global tarafından "Küresel Gelişen Piyasalar Online Konferansı"  düzenlenecek. Konferansta Asya, EMEA ve Latin Amerika bölgeleri ana konu olacak (11.00).

OPEC ve OPEC dışı bakanlar toplantısı gerçekleşecek.

MB'den önemli hamle! Zorunlu karşılıklar artırıldı

Yabancı portföylerindeki değişim: Hangi hisseleri alıyorlar

Boğaziçi Beton ve Gözde Girişim sorusu

Günün önemli şirket haberleri 01/07/2021

Piyasalarda delta varyantı endişesi

Altında delta varyantı yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)