E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar, merkez bankaları haftasını geride bırakmaya hazırlanıyor---

Piyasalar, merkez bankaları haftasını geride bırakmaya hazırlanıyor

Piyasalar, merkez bankaları haftasını geride bırakmaya hazırlanıyor
23 Eylül 2022 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yatay bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasalar, merkez bankaları haftasını geride bırakmaya hazırlanıyor. Başta Fed, TCMB olmak üzere bu hafta birçok ülke merkez bankasının faiz kararları takip edildi. Dün TCMB politika faizini 100 baz puanlık indirimle yüzde 13'den yüzde 12'ye düşürdü. Bu sabah küresel piyasalarda risk iştahı zayıf seyrediyor. Fed'in şahin duruşu piyasalar üzerinde hala etkisini sürdürüyor. Bugün içinde Avrupa ve ABD'de imalat - hizmetler sektörü PMI verileri açıklanacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 16:45 ABD – İmalat/Hizmetler PMI 
• 21:00 ABD – Fed Powell'ın Konuşması 

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed sonrası risk iştahında zayıf seyir sürerken, TCMB Ağustos toplantısının ardından Eylül toplantısında da faizi indirme kararı aldı. Böylece TCMB politika faizini 100 baz puan indirimle %12
seviyesine çekti. BIST-100 Endeksi dün günü %1,53 oranında kazançla 3.295,27 puandan tamamladı. ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı görünüm yaşanırken, Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,32 – 18,33 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,34’lü seviyelerden işlem görmekte. Bugün içerde TCMB’nin kararı ve verilecek mesajlar önemini korurken, BIST- 100 Endeksi’nin güne yatay bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 endeksinde 22 günlük basit hareketli ortalama 3.298 seviyesinden geçmekte olup, fiyatlama ise bu seviyenin hemen altında kapanış gerçekleştirdi. Bugün 22 günlük basit hareketli ortalamanın üzerinde kalıcı hareketler görülmesi durumunda 3.365 – 3.400 ve 3.495 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. Aşağıda ise ilk etapta 3.270 seviyesi destek olup, bu seviye altındaki fiyatlamalarda 3.200 ve 3.149 seviyelerini destek olarak izleyeceğiz. Piyasada son dönemde artan oynaklık nedeniyle piyasada çift yönlü fiyatlamaların sertleşebileceği, bu bakımdan yatırımcıları kar al/zarar durdur stratejisine bağlı kalmanın yararlı olacağı görüşümüzü korumaya devam ediyoruz.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Piyasalarda şimdi gerçekler fiyatlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)