E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar iyimserliği tercih ediyor---

Piyasalar iyimserliği tercih ediyor

Piyasalar iyimserliği tercih ediyor
23 Kasım 2022 - 09:15 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda VIX endeksinin 20’li seviyelere kadar çekilmesi ve bunun ABD tahvil getirilerinde görünen geri çekilmeyle birleşmesi risk iştahının bir miktar açıldığını söyleyebiliriz. Ancak, Çin’deki vaka sayılarındaki artışın sürmesi de risk iştahını bir miktar törpülediğini de notlarımıza eklememize fayda görüyoruz.

ABD endeksleri %0,5 civarında yükselişle güne başladığı günü %1,5 seviyesine yakınsayan düşüşle tamamladı. Endeksi baskılayan tarafta Zoom ve Çin’de üretim alanı bulunan elektrikli araç şirketleri yer aldı. ABD vadeliler sınırlı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri, artan petrol fiyatlarıyla birlikte enerji hisseleri öncülüğünde %1’e yakınsayan yükselişle günü tamamladı. Yükselişlerde BP hisseleri %6 kazançla ön plana çıkarken bunda Citigroup’un ‘AL’ önerisi de etkili oldu. Öte yandan Euro Bölgesi tüketici güveni de -23,9 ile 5 ayın zirvesine yükseldi.

Asya endeksleri dünkü karışık seyrini bugün de devam ettiriyor. Negatif tarafta yer alan Çin endeksinde kısıtlamaların başlaması etkili oluyor. Buna karşın ülkede teknoloji endeksi pozitif ayrıştığını gözlemledik. Çin’in hükümeti, Alibaba’nın bağlı şirketine 1 milyar dolarlık ceza uygulaması oldu. Pozitif algılanmasının sebebi ise uzun süredir gündemde olmasının belirsizliği ortadan kaldırması ve şirket büyüklüğüne göre cezanın hafif kalması oldu.

BİST100 endeksi %4,60 yükselişle 4.780,74 puandan günü tamamladı. Rekor seviye olan 4.784 seviyesine yakın gerçekleşen yükselişlerde sanayi hisseleri öncülük ederken Sasa ve Hektaş hisselerinin aktif işlemlere başlaması etkili oldu. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 256$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 250$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde 260$ direncini hedefleyebiliriz.

ABD, Euro Bölgesi, Almanya ve İngiltere’den PMI ve ABD’den işsizlik sigortası başvuruları, dayanıklı mal siparişleri verilerini takip edeceğiz. Ayrıca FOMC toplantı tutanakları gündemimizde olacak.
BİST100 endeksinde pozitif bir açılış öngörüyoruz.

Endekste gün içi volatiliteye dikkat

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (23/11/2022)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (23/11/2022)

 

Piyasalarda gözler Fed tutanaklarında

 

Günün önemli şirket haberleri 23/11/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)