E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar için önemli bir işaret!---

Piyasalar için önemli bir işaret!

Piyasalar için önemli bir işaret!
24 Temmuz 2020 - 12:54 borsagundem.com

Borsalar düşüşe geçti, gelişmekte olan piyasa CDS'lerinde yükselişe geçti

Gelişmekte olan piyasaların 5 yıllık CDS'lerinde yükseliş var. Çin'in 5 yıllık CDS'leri düne göre 2 puan artarak 45 baz puan ile 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri de 487,10 puandan 496 puan seviyesine çıktı. Türkiye'nin CDS'leri 16 Temmuz'da 533,8 puanın görülmesinden bu yana düşüyordu. Güney Afrika'nın 5 yıl vadeli CDS'leri de 6 puan artışla 297 baz puan seviyesinde.

CDS NEDİR?

Credit Default Swap kısa ismiyle CDS, sabit getirili bir menkul kıymete ait kredi riskini bir ve daha fazla tarafa transfer etmeye yarayan bir takas anlaşmasıdır.

CDS satın alan taraf ilgili sabit getirili menkul kıymetin vadesine kadar CDS’i satan tarafa ödeme yapar. CDS’i satan taraf ise ilgili sabit getirili menkul kıymeti ihraç edenin temerrüde düşmesi veya ödemelerin kısmen ya da hiç yapılmaması durumunda, sabit getirili menkul kıymeti satın alan tarafa ilgili sabit getirili menkul kıymet için ödenen miktar ve kupon faizleri kadar ödeme yapmayı taahhüt eder. Yani satın aldığınız bir tahvilin, kupon faizlerinin düzgün ödenmesi ve vadesinde de tahvilin ödenmesi için ödediğiniz bir tür sigorta primi gibi düşünülebilir.

CDS kredi riskini gösterir. Yüksek olması riskin yüksek olduğu anlamına gelir. Ülkelerin CDS değerleri ülkelerin risk değerlerini göstermektedir.

Derlüks Deri hisselerinde büyük operasyon!

Mobius: Altın alıyorum, çünkü yükselecek

Hisse fonlarından çıkan altın ve tahvile koşuyor

Buffett’tan 800 milyon dolarlık Bank of America hamlesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)