E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar için kısa haftada yoğun gündem---

Piyasalar için kısa haftada yoğun gündem

Piyasalar için  kısa haftada yoğun gündem
27 Ekim 2014 - 08:35 borsagundem.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye'de kısa sürecek bir hafta yoğun veri gündemiyle dolu

''Yaz Saati Uygulaması'nın sona ermesiyle ABD ile Türkiye arasındaki zaman farkı 6 saate düştü (en azından Doğu yakası ile), bu nedenle hafta boyunca ABD verileri alışık olduğumuzdan 1 saat önce açıklanırken, piyasalar da 1 saat önce işleme başlayacaklar.

Sonuç

Çarşamba akşamı FOMC karar metni piyasadaki risk algısını destekleyebilir.
Avrupa Merkez Bankası'nın banka varlık gözden geçirme sürecinin tamamlanmasıyla Avro'da değer kazancı söz konusu - satış fırsatı olarak değerlendirilebilir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye'de kısa sürecek bir hafta yoğun veri gündemiyle dolu.

Haftanın en önemli risk olayı kuşkusuz Çarşamba akşamı TSİ 20:00'de açıklanacak olan FOMC karar metni. Metinde  kullanılacak dilin Aralık ayı iletişimi öncesinde sakin kalmasını bekliyoruz. Varlık alımlarının sonlandırılması mümkün. Bu gelişme fiyatlara yansımış durumda. "Makul zaman", "kaynakların yetersiz kullanımı" gibi ifadeler ise Aralık ayı öncesinde metindeki yerlerini koruyabilirler. ABD Doları'ndaki ani güçlenme FED'i hem enflasyon hem de dış ticaret kanalları üzerinden rahatsız etmekte. Bu nedenle metinde veri bağımlılığının mümkün olduğunca vurgulandığını, ifadeler içinse sakin bir tercih edildiğini gözlemleyebiliriz. Gelişme, risk algısı için pozitif olabilir.

Haftasonu sürecinde Avrupa Merkez Bankası'nın banka varlıklarını gözden geçirme süreci tamamlandı. Yılbaşından beri devam eden sürecin sonunda piyasanın endişe ettiğinden daha iyi bir sonuç söz konusu. İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs ağırlıklı olmak üzere 25 adet bankanın sermaye tabanlarını güçlendirmeleri gerekiyor. Bu süreç yılbaşından beri sürdüğü için bankalar zaten belirli oranda açıklarını kapatmışlardı. Bu sabah Avro'nun gözden geçirme sonuçlarıyla değer kazandığını gözlemliyoruz. Çarşamba akşamı FOMC karar metni de yardımcı olursa Avro'nun bir süre daha güç kazanması mümkün. Hep tekrarladığımız gibi, Avro'da güç kazanımları satış fırsatı. Çünkü paritenin bu sene 1,25 önümüzdeki sene de ABD - Avro Bölgesi büyüme farklılığıyla 1,20 seviyesine doğru hareket etmesini bekliyoruz.

Haftanın diğer önemli olayları Perşembe günü ABD 3. Çeyrek verisi ve Japonya'da Cuma sabahı açıklanacak enflasyon oranı. Avro Bölgesi için de Cuma günü enflasyon değerleri açıklanacak. Enflasyon verilerinin düşük tarafta ABD verisinin ise yukarı yönde sürpriz yapması mümkün. Merkez bankacılığı için de oldukça yoğun bir haftanın başındayız. FED'in yanısıra Japonya, Rusya, Meksika, Brezilya, İsveç ve Macaristan merkez bankaları toplanıyorlar.

Türkiye'de de bugün kapasite kullanım oranı ülkedeki yatırımların ne durumda seyrettiğini ortaya çıkarırken, tüketici güveninin 75 seviyesinin üzerine hareketlenmesi mümkün. Cuma günü de dış ticaret dengesi Türk Lirası'nda toparlanmak için alan olduğunu gösterebilir.''

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)