E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar haftaya zayıf bir başlangıç yaptı---

Piyasalar haftaya zayıf bir başlangıç yaptı

Piyasalar haftaya zayıf bir başlangıç yaptı
13 Nisan 2020 - 09:02 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endekste aşağı yönlü bir açılış bekleniyor

BIST 100: Endekste aşağı yönlü bir açılış bekliyoruz. 97.500 seviyesi direnç olarak geçerli, kısa vadeli olarak 95 bin seviyesi kritik destek olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Gösterge tahvil faizinde %12 ilk planda direnç konumunda, 10 yıllık tahvil faizinde de %13-%14 bileşik faiz bandında dalgalı bir seyir izlenmesi beklenebilir…

USD/TL: Dolar kurunda 6,78 seviyesi direnç konumunda, 6,65 desteğine doğru geri çekilmenin ardından kısmi tepki alımının geldiğini görüyoruz. Hafta gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir seyirle başladı…

EUR/USD: 1,0910 seviyesinin üzerinde kalma eğiliminde olan paritede 1,10 sonraki direnç olarak takip edilecektir. Dolar endeksi 100 seviyesi altına gelmiş durumda…

Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı

Asya piyasalarındaki açılışa paralel olarak ABD vadeli endeks kontratlarında da satıcılı bir seyir hakim, sermaye piyasalarının haftaya zayıf bir başlangıç yaptığını görüyoruz. OPEC anlaşması sonrası covid-19 kaygıları sürüyor, içeride de TL varlıklarda benzer bir seyir beklenebilir. Endekste yeni pozisyon alımı için desteklere gerilemeler beklenebilir.

Küresel borsalar yeni haftaya zayıf bir seyirle başlıyor. Cuma günü kapalı olan ABD borsalarının ardından bu sabah ABD vadeli endeks kontratları düşüş gösteriyor. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel aşağı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 95 bin destek, 97.500 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endeksin kısa vadede 95 bin desteğinin üzerinde kalması önemli.

BIST 100 ve dolar nasıl hareket edecek?

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,73 düzeyinde sabit kalırken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi de 500 seviyesi civarında.

Eurobond piyasasında daha dengeli bir seyir beklenebilir. TL tahvil faizlerinde ise artan kur volatilitesi ile özellikle uzun vadeli tahvillerde dalgalı bir seyir yaşanabilir. 10 yıllık tahvilde %14 destek konumunda.

Dolar endeksi 100 seviyesi altında, EUR/USD paritesi için 1,10 ve GBP/USD paritesi için de 1,25 seviyeleri direnç konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde dalgalı bir seyir var, TL haftaya kısmi değer kayıplarıyla başlıyor, dolar kurunda 6,65-6,78 bandını izliyoruz. Euro kurunda ise 7,38 direnç konumunda.

OPEC kararının ardından Brent petrol 32 dolar varil sınırında, altın fiyatlarında ise 1705 dolar ons direnç olarak geçerli. Gram TL bazında da 364 ve 370 seviyeleri direnç olarak izlenecektir.
BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 92.000 üzerinde olumlu.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

BIST 50’de teknik göstergeleri alım sinyali veren hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)