E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalar güne temkinli başladı---

Piyasalar güne temkinli başladı

Piyasalar güne temkinli başladı
06 Aralık 2013 - 10:24 borsagundem.com

Bu arada Türkiye piyasaları güne temkinli bir başlangıç yaparken, Borsa Istanbul100 endeksi su sıralarda %0.2 negatif primli hareket ediyor

HSBC Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan analiz raporu:
"TCMB haftalık repo ihalesiyle bankacılık sistemine Try 4.0bn'lik kaynak sağlayacağını açıkladı. Hatırlatmak gerekirse Banka’nın geçtiğimiz hafta bugün vadeli repo ihalesinden de Try 4.0bn, 1 ay vadeli repo ihalesinden de Try 3.0bn'lik dönüşü bulunuyordu. 
Banka’nın haftalık repo ihalesine rağmen piyasa yapıcı bankaların % 6.75 faiz seviyesinden Try 21.0bn civarında kaynak kullanacağını hatırlatıyoruz. Bununla birlikte bankaların % 7.75 faizden tahmini Try 8.0 bn - Try 10.0bn fonlama sağlayacağını hatırlatırken, buna bağlı olarak fonlamanın ortalama maliyetinin % 6.55 - % 6.60 aralığında gerçekleşeceğini hesaplıyoruz. 
Bu arada Türkiye piyasaları güne temkinli bir başlangıç yaparken, Borsa Istanbul-100 endeksi su sıralarda %0.2 negatif primli hareket ediyor. 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi %9.34 seviyelerinde bulunurken, 10 yıl vadeli tahvilin faizi de %9.9 seviyelerinden işlem görüyor. UsdTry kuru ise 2.036 seviyelerinden açıldıktan sonra su sıralarda 2.039 seviyelerinden işlem görüyor. 
ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine kadar gerek global, gerekse Türkiye piyasalarında dar bir bant hareketi yaşanacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte gerçekleşmelere bağlı olarak yonun netleşeceğini hatırlatıyoruz. Tahminlerin belirgin üzerinde gelecek istihdam artısı, Fed'in varlık alımlarındaki azaltım surecine ilişkin beklentilerin öne çekilmesine neden olabilir. Bu durum, Usd'nin diğer ülke para birimleri karsısında güçlenmesi anlamına gelirken, finansal piyasalar üzerinde baskı yaratabilecek bir gelişme olarak karsımıza çıkıyor." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)