E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar gündemde neleri takip edecek?---

Piyasalar gündemde neleri takip edecek?

Piyasalar gündemde neleri takip edecek?
19 Nisan 2021 - 08:53 borsagundem.com

Haftanın ilk günü veri anlamında sakin bir gün yaşanacak. Hazine ihaleleri dışında yakından takip edilecek bir gelişme bulunmuyor.

Haftaya başlarken veri gündemi sakin olacak. İlk işlem gününde Hazine ihaleleri takip edilecek.
ABD Merkez Bankası(Fed) tarafından yapılan araştırma Kovid-19 salgınının ilk yılında ABD'de korkulandan daha az işletmenin batmasına yol açmış olabileceğini ortaya koydu. Çalışmaya göre 200 binden daha az işletme Kovid-19 nedeniyle battı.

Fed'in yeni üyesi Christopher Waller, daha fazla Amerikalının Kovid-19'a karşı aşılanması ve insanların dışarı çıkmak konusunda daha rahat hale gelmeleri ile birlikte ABD ekonomisinin kalkış yapmaya hazır olduğunu, ancak buna eşlik edecek enflasyon artışının geçici olmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Financial Times'ın iddiasına göre Suudi Arabistan ve İran’dan üst düzey yetkililer, diplomatik ilişkilerin kesilmesinden 4 yıl sonra, doğrudan görüşmeler için bir araya geldiler. İngiltere'nin en büyük 6 kulübünün de dâhil olduğu Avrupa'nın önde gelen 12 futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi kurduklarını açıkladı.

İtalya'nın AB Toparlanma Fonu'nun kullanımı için AB Komisyonu'na sunması gereken nihai planları 30 Nisan tarihine yetiştirememesi riskinin ortaya çıktığı öne sürüldü.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı iki tahvil ihalesine birden çıkacak. 2 Yıl (567 Gün) vadeli sabit kuponlu tahvil ile 4 yıl (1.519 Gün) vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Bir önceki 2 yıllık göstergede ortalama faiz yüzde 19,02 olmuştu.

Aydem Enerji'nin 4 gün sürecek halka arzında talep toplama işlemleri başlayacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Euro Bölgesinde cari işlemler dengesi (11.00), inşaat üretimi (12.00) verileri bulunuyor.

Günün önemli şirket haberleri 19/04/2021

SAMAT operasyonunda ikinci perde

Tofaş ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)