E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar güçlü verilerden destek bulmaya devam ediyor---

Piyasalar güçlü verilerden destek bulmaya devam ediyor

Piyasalar güçlü verilerden destek bulmaya devam ediyor
07 Nisan 2021 - 09:30 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasaların güçlü verilerden destek bulmaya devam ettiği belirtiliyor.

ABD’de imalat sanayi başta olmak üzere beklentilerin üzerinde gelen finansal göstergelerin ve güçlü ekonomik toparlanmanın dünya geneline yayılması, hazine bakanı Yellen’in beklentisinin temelini oluşturuyor. Bugün dışarıda Fed toplantı tutanakları, yurt içinde ise hazine nakit dengesi takip edilecek. Dün 1.420 seviyesinden kapanış yapan BIST-100 endeksinde karar anı. 1.400 seviyesine kadar geri çekilmeler olağan karşılanabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.450’ye kadar yükseliş bekleyebiliriz. Bir süredir yatay bir bantta sıkışan endeksi, düşüşüne yıl başından beri devam eden XBANK bankalar endeksi destek veremiyor. Banka hisselerinde tarihi dip seviyelere gelmiş olmamız BIST-100 ve BIST-30 üzerindeki aşağı yönlü baskı için fazla bir alan kalmadığına da işaret etmekte.

BIST-100 endeksinde sıkışma devam ediyor. Fiyat üzerindeki baskı 1.420’yi aşağı yönlü kırdığı takdirde sırasıyla 1.400 ve 1.390 ilk güçlü destek noktalarımız olacak. 1.400 desteği çalışırsa sırasıyla 1.422 ve 1.432 seviyelerinde direnç noktaları bulunuyor. Yatay bir görünüm beklenen endekste 15 Nisan PPK toplantısına kadar belirsizlik sürecek gibi gözükmekte.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 07/04/2021

 

Tat Gıda sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)