E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar GSYH verisine göre hareket edecek---

Piyasalar GSYH verisine göre hareket edecek

Piyasalar GSYH verisine göre hareket edecek
11 Mart 2019 - 09:34 borsagundem.com

Bugün açıklanacak Türkiye 4.çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla beklentilerin altında kalırsa endeks seans açılışından itibaren aşağı yönlü hareket yapabilir.

"BIST 100…GSYH verisi bekleniyor… Türkiye-Rusya S-400 anlaşması ile siyasi gerilimin tırmandığı ABD’nin Washington Post haberine göre F- 35 savaş uçaklarının Türkiye’de üretilen parçaları için alternatif kaynaklar aramaya başladığı iddia edildi. Yurtiçinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 milyon TL sermayeli ipotek finansmanı kurulmasına karar verdi. Kurulacak kuruma net olmamakla birlikte 12 bankanın ortak olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta ECB açıklamaları ve ABD- Türkiye S-400 gerilimi ile satışların hızlanmasıyla BIST100 endeksi haftayı son gününü %-0.72 düşüşle 101.538 seviyesinden kapattı. Yükselişiyle en çok dikkat çeken hisse %13.87 ile VESTL olurken düşüşüyle en çok dikkat çeken hisse -%8.14 düşüş ile ALBRK oldu. Bugün açıklanacak Türkiye 4.çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla da beklenti %-2,7. Büyüme beklentilerinin düşürüldüğü GSYH’nin beklentilerin altında açıklanması durumunda endeksi seans açılışında aşağı yönlü baskılayabilir.

USDTRY... TDİ sonrası 5.44 seviyesine geriledi… Euro’nun Dolar karşında değer kaybetmesiyle 5.47 seviyelerini test eden USDTRY paritesinde ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin 180K beklentiye rağmen 20K açıklanmasıyla kısa süreli 5.44 seviyesine geriledi. Türkiye GSYH ve ABD Perakende satışları paritenin gün içerisindeki yönü açısından takip edilecek önemli veriler arasında yer almaktadır.

EURTRY…6.13 – 6.15 bandında hareket ediyor… Haftanın son günü ABD’den gelen veriler ile birlikte EURUSD paritesine paralel olarak bir miktar yükselen EURTRY paritesi 6.13 – 6.15 bandındaki hareketine devam ediyor.

EURUSD… Dolar endeksi takip ediliyor… ECB faiz kararı ve Başkan Draghi’ nin açıklamalarıyla Dolar karşısında değer kaybeden Euro, ABD tarafında Cuma günü açıklanan veri akışıyla artıya geçti. ABD ortalama saatlik kazançlar, işsizlik oranları ve inşaat izinlerindeki görünüm pozitif olsa da Tarım Dışı İstihdam verisindeki 20 bin olan artış Dolar endeksini baskıladı. Ayrıca Salı günü beklenen Brexit parlamento oylamasından önce konuşan İngiltere Başkabakanı May’in Salı günü oylamanın reddi halinde AB’den çıkamama riski bulunduğunu belirtti.

XAUUSD…1300 seviyesini test etti… Amerika-Çin müzakerelerindeki iyimser hava devam ederken Hindistan-Pakistan arasındaki gerilim devam etmekte. Asya ve ABD borsalarındaki düşüş, Dolar endeksindeki bir miktar geri çekilmeyle birlikte Ons Altın son haftanın kayıplarını toparlayarak 1300 seviyelerine yükseldi.

GLDGR… Kademeli yükseliyor… Kademeli olarak yükselen gram altın Ons altındaki yükselişle birlikte 227 seviyesinde işlem görüyor. Yeni haftada USDTRY ve XAUUSD paritelerinin görünümü gram altın için öncü olacaktır.

BRENT… Son 3 haftanın en düşüğünde… Çin’in büyüme hedefini aşağı çekmesi, OECD’nin küresel görünümünü düşürmesi ile birlikte petrol fiyatlarını baskılıyor. 64 seviyesinden işlem gören Brent petrol son 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. Küresel piyasalardaki ekonomik görünümün oluşturacağı tedirginlik petrol fiyatlarındaki düşüşü devam ettirebilir.

S&P 500…İstihdam verisi baskıladı… S&P500 endeksi, ABD’nin son 17 ayın en düşük artışını kaydeden Tarım Dışı İstihdam verisi ile negatif görünüm devam ediyor. Beklentinin 180 bin olduğu ve onun yerine 20 bin artış açıklanan veride Aralık ve Ocak ayları revize edildi. Aralık ayı istihdam artışı 222 binden 227 bine Ocak ayı için ise 304 binden 311 bine çıkarıldı. Yeni haftada ABD verileri ve ABD-Çin müzakereleri ile ilgili gelişmeler takip edilecektir."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)