E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar gelen açıklamalarla yön arayışında---

Piyasalar gelen açıklamalarla yön arayışında

Piyasalar gelen açıklamalarla yön arayışında
25 Mayıs 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda Merkez Bankalarının faiz artırım politikaları çerçevesinde yapılan şahin açıklamalarının yanı sıra resesyon yaşanabilir mi beklentileri fiyatlandığını gördük.

ABD endekslerinde gün boyu risk iştahının kapalı olduğunu ancak Dow Jones endeksinin seansın son kısmına doğru kendini pozitif tarafa attı. Düşüşlerde Snapchat hissesinin görünümünü düşürmesi ve bununla beraber açıklamada ABD ekonomisine yönelik yorumları etkili oldu.

Avrupa endeksleri ABD endekslerindeki kayıpların artmasıyla birlikte günü satıcılı olarak tamamladı. Bölgeden gelen PMI verilerinin yaz ayının etkisiyle toparlandığını görmekteyiz ancak İngiltere’de 51,8 ile ölçülen hizmet PMI verisi genişlemeci tarafta yer almasına ragmen 15 ayın en düşük seviyesine gerilemesi dikkat çekti.

Dünü satıcılı tarafta kapatan Asya endekslerinde gün özelinde sınırlı pozitif olarak işlem görüyor. Çin’de piyasaya uygulanan desteklerin artacağı görüşü hakim oluyor.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi günü satıcılı olarak tamamladı. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda 2350 ve 2300 destek seviyelerini yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 2400 ve 2450 direnç seviyelerine yönelik görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Endeksimizde bugün Anadolu Grubu Holding, İndeks Bilgisayar , Garanti Bankası ve VBT Yazılım’ın temettü ödemesi olduğunu hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Gün içerisinde Fed tutanakları, Almanya’dan büyüme ve merkez bankası yetkililerinin açıklamalarını takip edeceğiz.

Endeksimizde pozitif bir başlangıç beklemekle birlikte baskının devm edeceği görüşündeyiz.

Piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı

 

Altın 2 haftanın zirvesinden geriledi

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)