E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar gayrimenkul yatırımının gücünü hafife alıyor---

Piyasalar gayrimenkul yatırımının gücünü hafife alıyor

Piyasalar gayrimenkul yatırımının gücünü hafife alıyor
19 Ocak 2021 - 13:32 borsagundem.com

Brookfield Asset Management’ın CEO’su Bruce Flatt, ofise dönüşün gayrimenkul portföylerini değerlendireceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse piyasalarının, kapsamlı gayrimenkul portföyünün değerini uzun süredir görmeyi reddetmesi, Kanadalı yatırım devi Brookfield Asset Management CEO’su Bruce Flatt’in sabrını sınadı. Flatt, pandemi ortadan kalkarken yatırımcıların alışveriş merkezlerine ve ofise dönüşün hızını hafife aldığını söyledi.

Yatırım uzmanı, Brookfield’in emlak biriminin, 5,9 milyar dolarlık bir anlaşmayla satışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Şangay, Dubai ve Avusturalya’da çalışanların ofise döndüğünü belirten Flatt, “gayrimenkuller konusunda fikir ayrılıkları var. Bazıları, insanların ofislere dönmeyeceğini ve alışverişlerin online yapılacağını düşünüyor” dedi. Bunun sonucunda ise, “gayrimenkul varlıkları makul değerlerde işlem görmüyor.”

Ticari gayrimenkuller, pandemi nedeniyle alınan karantina önlemlerinden darbe almadan önce bile, New York borsalarında listelenen Brookfield Property Partners, 2017 yılındaki zirvesinden düşüş göstermişti. Brookfield ABD ve küresel çapta ofis binalarının, alışveriş merkezlerinin ve lojistik merkezlerinin değer kazanacağını iddia ediyordu. Satış ise Brookfield’in daha uzun vadeli yaklaşan yatırımcılara ulaşması anlamına gelecek.

Flatt, “piyasalarda yanlış yapıdaydık” dedi. Brookfield, gayrimenkul biriminin sahip olmadıkları geri kalan kısmı için hisse başına 16,50 dolar teklif etti ve birimin %90’ını satın almayı hedefliyor. Şirketin hissesi ise şimdi %60 seviyesinde. Bunun ardından, şirket portföyü yeniden yapılandırma aşamasına geçebilir. Flatt, “amacımız varlıkları almak ve zaman içinde kurumsal yatırımcılarla buluşturmak” dedi.

Brookfield’i 2002 yılından beri yöneten ve şirkette 1990 yılından beri yer alan Kanada doğumlu Flatt, şirket birçok varlık sınıfına yönelirken birçok zorlukla karşılaştı. 540 milyar dolar değerinde varlık yöneten şirketin dört iştiraki de bulunuyor. Ancak şirketin hisseleri geçtiğimiz yıl, pandemi öncesine göre 10’da bir oranında düştü.

Şirket, kiralarını ödemeyen kiracılar nedeniyle darbe aldı ve çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldı. Aynı zamanda bazı gayrimenkulleri satışa çıkaracağını açıklarken, Temmuz ayında 6,4 milyar dolarlık kredi pazarlığını yeniledi.

Financial Times’a yaptığı açıklamada alışveriş merkezlerinin geleceğine yönelik konuşan Flatt, Brookfield ve kiracılarının daha iyi performans gösterebileceğini ve e-ticaret ile fiziksel mağazaları bir arada yürütebileceğini ifade etti. Ofis hayatı içinse, ortamı yumuşatan sohbetlerin öneminden ve zorlu durumlarda güçlü bir şirket kültürü oluşturmadaki etkisinden bahsetti.

Flatt, “iş hayatında ve hayatta her zaman sorunlar olur ve diğerleriyle kişiler bağlar, zor durumları atlatmanızı kolaylaştırır. Ofis alanları bu nedenle önemli” dedi. Brookfield Asset Management, Haziran ayında New York’ta yer alan ofisine geri göndü ve hatta yeni bir kata daha ihtiyaç duyuldu. Bunun nedeni ise pandemi öncesinde bu çalışanların seyahat ediyor olmasıydı.

Dev gayrimenkul vurgunu

 

Credit Suisse: 2021'deki boğa piyasası hafife alınıyor

 

Serbest fon devinin kayıpları yatırımcı kaçırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)