E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'i fiyatlıyor---

Piyasalar Fed'i fiyatlıyor

Piyasalar Fed'i fiyatlıyor
21 Ekim 2013 - 08:08 borsagundem.com

Fed'in teşvikleri Mart'a kadar devam ettireceği haberi hisseleri destekledi

Yen, Japonya'nın ihracatının beklentinin altında kalmasının ardından 16 önemli para birimi karşısında değer kaybederken, Asya borsaları, yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını azaltma zamanlamasını değerlendirmesiyle 5 ayın zirvesine tırmandı. Gümüş değerlendi.

Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflayarak 98.03'e geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 21 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, endeksin 18 Ekim'de rekora tırmanması sonrasında yüzde 0.3 yükseldi. Malezya ringgiti yüzde 0.3 değer kaybederken, gümüş yüzde 0.9 kazançla, değerli metallere öncülük etti.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın enflasyonu tetiklemek için ekonomiye para enjekte etmeye devam edeceğini söyledi. Bloomberg anketine göre, hükümetin kapanmasının 4. çeyrek büyümesini daha da yavaşlatmasından ötürü Fed Mart'a kadar tahvil alımlarını azaltmayacak. ABD'de bugün açıklanacak raporun öncesinde bir başka anket, ABD'de 2. el konut satışlarının geçtiğimiz ay düştüğünü gösterdi.

Yenin, dolar karşısındaki kayıplara öncülük ettiğini belirten Scotiabank'ın kıdemli döviz stratejistlerinden Sacha Tihanyi, "Hisseler daha iyi durumda. Dış ticaret verisinde bir sıçrama görmedik, bu da biraz endişe verici" dedi.

Japonya'nın ihracatı Eylül'de yüzde 11.5 büyüyerek, Bloomberg anketine katışan ekonomistlerin medyan tahmini olan yüzde 15.6'nın gerisinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)