E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed'i beklemeye geçti---

Piyasalar Fed'i beklemeye geçti

Piyasalar Fed'i beklemeye geçti
27 Temmuz 2022 - 09:05 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda Fed öncesinde risk iştahının kesildiğini söyleyebiliriz. Bilanço döneminde görülen iyimserliğinde hisse bazlı olarak kaldığını gözlemledik.

ABD endeksleri %1,5 seviyesini aşan düşüşle günü tamamlarken seans sonrası bilanço açıklaması beklenen Microsoft ve Alphabet hisseleri ise %4 civarında yükselişle endeksten pozitif ayrıştı. Ayrıca seans sonrası gelen bilençolar beklentiler dahilinde gerçekleşmesiyle ABD vadelilerde an itibariyle pozitif işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde satıcılı bir günü geride bıraktık ve gündemdeki konu enerji fiyatlarındaki yükseliş olmaya devam ediyor.

Dünü yükseliş ağırlıklı olarak tamamlayan Asya endekslerinde an itibariyle satıcılı işlemleri takip ediyoruz. Dünün yükselişinde önemli rol oynayan Alibaba hisseleri an itibariyle satıcılı tarafta yer alıyor. Değer kayıplarında özellikle Adidas’ın beklentilerini aşağı revize etmesi, Çin ile Tayvan arasındaki siyasi gerginlik veÇin’in artan vaka sayılarıyla birlikte kapanmaları tekrar konuşması yer alıyor.

BİST100 endeksi, %0,45 değer kaybıyla günü 2.537,12 puandan tamamladı. Dünün en çok yükselenleri arasında yer alan Bankacılık sektörü satışlarda önemli rol oynadı. Tekniksel bazda 2500 seviyesi kırılmadığı sürece endekste yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Yükselişlerde 2550 ve 2600, düşüşlerde ise 2450 ve 2400 desteklerini takip ediyoruz.

Günün veri akışında ise Fed’in faiz kararı yer alıyor. Saat 21:00’de açıklanacak olan kararda 75 baz puan faiz artışı piyasa beklentisi olarak yer alıyor. Ancak, Fed’in Ağustos ayında toplantı yapmayacak olması da 100 baz puanlık faiz artışını da beklentiler dahilinde yer almasına sebep oluyor. 75 baz puanın üzerinde bir faiz artışı gerçekleşmesi halinde dolar cinsi varlıklarda volatilite artabilir. Bu durumda gelişmekte olan ülkelerden para çıkışları hızlanabilir. Aksi bir durumda ise piyasalarda bir miktar risk iştahı artabileceği görüşündeyiz. İçeride ise Akbank ve Tav Havalimanlarından gelecek finansal sonuçları takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz ancak Fed öncesinde endekste gün içi işlemlerde baskı oluşabilir.

Yatırımcılar Fed'e odaklanırken, bakır fiyatları dalgalı seyretti

 

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2022

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (27/07/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)