E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed ve BOJ'u fiyatlıyor---

Piyasalar Fed ve BOJ'u fiyatlıyor

Piyasalar Fed ve BOJ'u fiyatlıyor
16 Haziran 2016 - 20:38 borsagundem.com

Küresel piyasalar, Fed ve BOJ para politikası kararlarını fiyatlıyor

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılacağına yönelik beklentilerin bir taraftan diğer tarafa geçmesiyle, Hisse senetleri, hazine tahvil faizleri ve pound kayıplarını azalttı.

S&P 500 Endeksi yüzde 1'lik kayıplarının neredeyse hepsini silerken, Euro Stoxx 50'deki vadeli kontratlar, İngiltere'nin Avrıpa Birliği'nden ayrılacağı yönündeki olasılığın gün içinde istikrarlı düşüşüyle, hafif değişti. 10 yıllık hazine tahvilleri kayıplarının çoğunu sildi. Altın ve yen ise, Fed Başkanı Janet Yellen'in dün Brexit oylamasının kararlarında etken olduğununu açıklamasının, yavaş küresel büyümenin etkisinde güvenli varlıklara olan talebi artırmasıyla kazançlarını korudu.

Geçtiğimiz hafta küresel hisse senetleri, Brexit endişeleriyle 2.3 trilyon dolardan fazla değer kaybetti. Japonya Merkez Bankası'nın ilave teşvik uygulamama kararı, Fed'in faiz artırım beklentilerini azaltmasından 12 saatten az sürede geldi. İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası da, Brexit'in oluşturabileceği zararlara dikkat çekerek, faiz oranlarını değiştirmedi.

Milwaukee'de Robert W. Baird'in şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, "Brexit yaklaştıkça, piyasalardaki endişe de artıyor." dedi ve "Fed dün olaylara yardımcı olmayarak muallakta bıraktı ve ekonomide ne olduğu üzerinde fazla bir yetkinlik göstermedi. Fed'ten gelen bu belirsizlik de piyasalara sızıyor." diyerek görüş bildirdi.

Hisse senetlerindeki sıçrayış, iki gün önce yüzde 44 olan İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma olasılığının yüzde 39'a düşmesiyle kesişti. İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox'un bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle, iki taraf için de seçim kampanyaları bugünlük durduruldu.

Hisse Senetleri
S&P 500, New York'ta saat 13:14 itibariyle yüzde 0.2 düştü. ABD endeksi yedinci günde altıncı defa düşerek, Ağustos'tan beri en uzun düşüş serisine yöneldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 1.6'lık kaybının yarısını sildikten sonra yüzde 0.7 düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.1 düşerek üç haftanın düşüğüne geriledi. Japonya'nın Topix Endeksi yüzde 2.8 düşerken yen yükseldi.

Para Birimleri
Pound, gün içinde yüzde 1.3 kadar düştükten sonra, dolar karşısındaki kayıplarının çoğunu geri aldı.

Yen yüzde 1.5 yükselerek dolar başına 104.47 oldu ve 2014 Ağustos'tan beri en yüksek seviyesine geldi. Japonya para birimi 31 önemli para biriminin tamamı karşısında değer kazandı.

Bloombeg Dolar Spot Endeksi, dün düştükten sonra, bugünkü kayıplarını silerek hafif değişti. Fed yetkilileri bu yıl için hala 25 baz puanlık iki faiz artırımı öngörürken, traderlar olasılıklarını düşürerek, Temmuz faiz artırımını yüzde 2, Şubat 2017'yi ise yüzde 40'tan az olasılıkta fiyatladı.

Güney Afrika randı ve Kolombiya pesosu, emtiadaki düşüşle gelişen piyasalardaki en kötü performansı sergiledi.

Emtia
Altın, güniçinde Ağustos 2014'ten beri en yüksek seviyesine dokunduktan sonra yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,299.7 dolara geldi. Fiyatlar bu yıl, artan küresel ekonomik ve politi risklerin yatırımcıları güvenli varlıklara yöneltmesiyle yüzde 24 yükseldi.

Batı Teksas petrolü, hafifleyen küresel arz kesintilerinin, ABD'deki azalan petrol stoklarını dengeleyeceği beklentileriyle yüzde 2.7 düşerek varil başına 46.71 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan Eryiğit16 Haziran 2016 21:27

    Bıktık kardeşim ya , her şeyide biz mi fiatlıycaz.Kilomerelerce uzaktaki olayları , komşumuz bile olmayan ülkelerdeki olayları bile fiatlıyoruz.İngiltere ab den çıkacakmışda tasası bize düştü çıkmaz kardeşim çıkmaz buraya yazıyorum bulmuşlar yağlı kapıyı madem çıkacaklar neden hala Türkiyeye siz giremessiniz 1000 yıl geçmesi lazım felan tafralar neden.Çıkacaksa onların tasası bana ne kardeşim neden ben borsamda fiatlayacağım.