E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed ve bilanço iyimserliği arasında yön arıyor---

Piyasalar Fed ve bilanço iyimserliği arasında yön arıyor

Piyasalar Fed ve bilanço iyimserliği arasında yön arıyor
09 Mayıs 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda Fed’e yönelik eleştirilerde 75 baz puanın dışlanması yer aldı. Buna ek olarak istihdam piyasalarında zayıflama işaretlerinin gelebileceği beklentileri de, güçlü gelen tarım dışı istihdam verisini geride bıraktığını belirtebiliriz.

ABD endeksleri haftanın son işlem gününü düşüşle kapatarak kayıplarını 5. haftaya taşımış oldu. Tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından 10 yıllık tahvil getirilerinin de %3,12 seviyesine yükseldi.

Avrupa endekslerinde de perakendecilik sektörünün %2 değer kaybetmesi düşüşlerde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Enerji sektöründeki yükselişle beraber enerji hisseleri kısmen pozitif ayrışsa da düşüşleri engelleyemedi.

Cuma günkü işlemlerini düşüşle kapatan Asya endekslerinde gün itibariyle satış baskısı devam ediyor. Bölgede Hong Kong’ta endeksleri kapalı. Bölgedeki haber akışında ise Çin’den sabah saatlerinde gelen ticaret verileri yer aldı. Ticaret verilerinde yavaşlamanın devam ettiğini söyleyebiliriz.

Yurt içi piyasalara baktığımızda ise, ABD piyasaları öncülüğünde oldukça volatile bir haftayı geride bıraktık. Endeksimizde 2380-2400 bandının korunması halinde yükseliş trendinin korunabileceği görüşündeyiz.Ayrıca İş bankası ve Bim ‘in bilançoları ajandamızda yer alacak.

Bu hafta dışarıda AMB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları, Euro Bölgesi sanayi üretimi, Çin ve Almanya’da enflasyon ve İngiltere’den büyüme verilerini, içeride ise sanayi üretimi ve işsizlik verilerini takip edeceğiz.

Endeksimizde sınırlı bir açılış gerçekleşeceği görüşündeyiz.

Piyasalarda endişeler arttı, satışlar hızlandı

 

Borsada satıcılı açılış bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 09/05/2022

 

Piyasalarda volatilite arttı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)