E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed kararını beklerken, risk iştahı pozitif seyrediyor---

Piyasalar Fed kararını beklerken, risk iştahı pozitif seyrediyor

Piyasalar Fed kararını beklerken, risk iştahı pozitif seyrediyor
29 Nisan 2020 - 09:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende gün içinde Moody’s’in değerlendirmelerinin ön planda olacağı belirtiliyor

Dün yurtiçi piyasalarda global endekslere paralel bir görünümle endeks pozitif şekilde başladı. Piyasa kapanışına doğru gelen satışların ardından günü 100.707 puandan %0,55 aşağıda tamamladı.

İşlem hacmi ise 13,6 milyar TL olarak gerçekleşti. Diğer yandan dün AKBNK, TCELL ve BIZIM gibi şirketlerin 1Ç finansalları piyasa kapanışı sonrasında takip edildi. Bugün ise yine finans ve finans dışı şirketlerin bilançoları takip edilecek. Bu nedenle hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkabilir. Diğer yandan ülke genelinde vaka sayısındaki azalmalara karşın faaliyetlerin başlama sürecine daha çok mayıs ortası ve sonrasına doğru odaklanıldığı dikkat çekiyor.

Ekonomik faaliyetlerin başlamasına dair gelen açıklamalarında fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle içeride salgın ve siyasi cephedeki gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var. Dolar/TL cephesinde ise 7 TL üzerinde tepki alımları gelmesine karşın kalıcı bir görünüm bu seviye üzerinde yok. Anlık olarak 6,98 seviyesi izleniyor. Gün içerisinde veri takviminde seans başında ekonomik güven endeksi verisi izlenecek olup daha çok Fed kararının yakından takip edileceğini ve gün içerisinde Moody’s’in değerlendirmelerinin ön planda olabileceğini belirtmekte fayda var.

Gündemde bilançolar ve Fed olacak

Yurtdışında bu sabah pozitif bir hava var. Asya piyasalarında izlenilen güçlü seyir vadeliler kanadında da takip ediliyor. Dün ABD endeksleri beklentilerin altında gelen bilanço verileri ile satışla tamamlarken, şimdi daha çok Fed kararına yönelik beklentiler ile vadelilerinde de pozitif havanın oluştuğu görülüyor. Altın cephesinde ise 1712$ seviyesi izleniyor. 1700$ seviyesinin altına esnemeler görülmekte fakat 1685$ seviyesinden gelen tepki alımları ile bu seyrin kısa vadeli olduğu izleniyor.

Petrol cephesinde ise bir miktar toparlanma eğilimi var. Dün akşam API özel haftalık stok verilerinde
10 milyon varil artış görüldü. Geçtiğimiz haftalara nazaran artışın bir miktar gerilediği görülüyor. Bugün ise DOE tarafından 17.30’da resmi stokların açıklanması bekleniyor. Stoklar ile üretim detayları da petrol fiyatlarının seyri açısından önemli olacak.

ABD'de büyüme ve FOMC toplantısı takip edilecek

Gün içinde endekste kar satışları devam edebilir

Açıklamalar endekse satış baskısı getirdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)